Ismail in DWDD: Ik blijf vloggen

Aan het eind van het item over de media-aandacht voor de Poelenbrugse vlogger Ismail Ilgun in DWDD, vraagt Matthijs van Nieuwkerk aan de hoofdpersoon: “ben je weer aan het vloggen?”. Ismail toont de camera: “Yes”.

Afgelopen maandag plaatste hij al zijn eerste na de arrestatie, een voor zijn doen ultrakort filmpje (minder dan 1 minuut): “Ik ben er nog steeds!”

Dat Ismail drie weken na zijn optreden bij Pauw bij DWDD mocht aanschuiven was al bijzonder. De hysterische concurrentie tussen de twee talkshows betekent meestal dat wanneer je bij de een op bezoek was, je niet meer welkom bent bij de concurrentie.

De uitzending was zelf ook aanzienlijk minder hysterisch dan de media-aandacht die eraan vooraf. Het hele circus kwam overigens wel langs, het ’tuig van de richel’ van Mark Rutte, de zonnebrillen, de mishandelde fietser, de Pauw-uitzending.

Ismail zat er samen met Haki Taylan (aangeduid als hangjongere uit Polenburg) en Kees de Koning van platenlabel Top Notch.

Matthijs van Nieuwkerk over het optreden bij Pauw: “Mensen kregen een hekel aan jullie, begrijp je daar iets van? Ismail:

Ja, als ik zo terug naar de beelden kijk, ja, het was niet ’the best way to do it’, ik heb meer met emoties en met agressiviteit gereageerd, ik kon het heel goed aanpakken, maar ik heb het gewoon verpest.

Ismail en zijn vrienden hadden zich niet echt voorbereid op het gesprek, ze wisten zelfs niet waar ze terecht kwamen:

Het was allemaal nieuw voor ons. Ik kende Pauw niet, ik had nog van zijn bestaan gehoord voordat ik naar Pauw ging.

Ik werd ook door Giel Beelen gebeld, ik zeg ‘hallo’, hij zegt ‘ja je spreekt met Giel’, ik zeg ‘Giel, die ken ik niet’, hij zegt ‘ja, Giel Beelen’. Ja, die ken ik ook niet. Hij zegt “Radio 3FM”. O, radio, ja okay.

Volgens Matthijs van Nieuwkerk ging het echt mis bij het fragment waarbij iemand van zijn fiets getrokken werd. “Wij vinden het schandalig als er iemand van een fiets wordt getrokken”.

Kees de Koning: “hij filmt dat toch? Er zijn toch meer programma’s die dat doen?” Van Nieuwkerk: “Hij is toch één van die jongens“. De Koning: “Hij is toch niet één van de jongens die een klap geeft, hij is toch aan het filmen?” Van Nieuwkerk: “We hebben de indruk dat dat één grote groep is“. Ismail: “het gebeurt“. Van Nieuwkerk: “dus jij bent een journalist in Zaandam?“. Ismail:

Zoiets, ik ben gewoon een jongen met een camera, thats’ it, ik ben in die groep, ik zeg tegen niemand wat ze moeten doen. Ik forceer ook niks, ik film gewoon.

Volgens Ismail is hij niet alleen opgepakt wegens opruiing maar ook voor het aanzetten tot haat en geweld en discriminatie. Hij heeft nog steeds een gebiedsverbod.

Hieronder het volledige item in DWDD

 

Hieronder het eerste vlog van Ismail dat na de arrestatie is verschenen.

Deel dit artikel:

8 reacties

 • Arnold

  Probeer de discussie neutraal te volgen maar: Kees de Koning “een buurtfeest bij de Vomar” slaat de plank mis. Een echt buurtfeest is wellicht een middel om weer met elkaar in gesprek te gaan.
  Daarnaast heeft mevrouw roth ook gewezen op de kwaliteiten van deze mannen. Aan de slag dus…

 • Tilly Kloff

  Vreemd, dat er wel veel ophef is, over deze Zaandamse jongeren. Ik hoor maar weinig over de ontgroeningen in Groningen, die volledig uit de hand zijn gelopen.Jongeman in het ziekenhuis beland. Vrouwen werden gezien als vrij wild.(herhaling van Keulen?) Hier hoor ik Rutte niet zeggen “tuig van de richel”.

 • Harry

  Ik vind dit echt ongelofelijk. Het doet mij pijn om te zien dat dit gedrag in nederland kennelijk goedgekeurd wordt. Ik ben zelf 23 jaar, en heb net van mijn zuurverdiende centen een oude woning gekocht. Daar ben ik elke avond na werktijd aan het werk om er weer wat van te maken. In de wijk waar ik woon is er ook veel overlast van (helaas) een gelijksoortige groep jongeren. Zij zijn slechts een paar jaar jonger als ik, maar terwijl ik tot laat in de avond kozijnen aan het uitstukken ben of bezig ben met renovatie van het dak, zie ik deze leeftijdsgenoten lanterfanten op straat, tegen auto’s (ook de mijne) aanleunen en tot diep in de nacht de buurt bij elkaar schreeuwen. Ik durf geen steiger voor de deur te laten staan omdat die van een buurtbewoner al eens is vernield. Mensen zijn bedreigd en durven er niets van te zeggen.

  Ik vind het belachelijk doir dwdd zulk gedrag wordt gebagatelliseerd. Door dit soort idioten in de media op een voetstuk te plaatsen, wordt uit je neus vreten, mensen bedreigen en kapot maken wat andere mensen met liefde maken alleen maar goedgekeurd. Kees de koning heeft geen flauw idee waar hij het over heeft.
  Ik was blij dat dit bij pauw eindelijk eens een keer aan de kaak werd gesteld. Ik ben diep teleurgesteld in dwdd. Op deze manier gaat nederland naar de knoppen.

 • tinne

  iets te veel aandacht gegeven “misschien” Matthijs van DWDD!

 • Jan de Hollander

  De Nederlandse samenleving kunnen we ruwweg onderscheiden in twee groepen n.l.:

  1/ een eerste groep die ‘s-morgens vroeg opstaat om te gaan werken en vanuit hun salaris de belastingen betalen en

  2/ een tweede groep welke een goed leven vanuit die opbrengsten leiden terwijl zij zich bezig houden met hoe mooi het allemaal kan zijn, zoals bv. hoe lief de allochtone pareltjes zijn en hoe erg het is dat zij geen kansen krijgen.

  Onderhuids is er in de loop der jaren een veenbrand ontstaan van woede en onmacht om dit te kunnen veranderen. Deze veenbrand komt soms door bepaalde gebeurtenissen naar buiten zoals deze idiote vlogger manifestatie.

  Veranderen lukt (helaas) niet omdat mensen zoals Kees de Koning zich blijven voordoen als zijnde de heilige profeten die het allemaal zo goed weten. Alleen een bijdrage aan de maatschappij leveren in de vorm van het creëren van een toegevoegde waarde daar hebben zij nog nooit van gehoord en kunnen zij ook niet. De hele linkse beweging leeft op de zak van de belastingbetaler opgebracht door de groep Nederlanders die ‘s-morgens vroeg in de tram/trein naar hun werk gaan.

  Het hardst moet ik lachen wanneer de socialisten beweren dat zij de welvaart in Nederland hebben gebracht. Ha ha, de schijnwelvaart waarin wij thans leven is er gekomen “ONDANKS” de politieke heren. Het zijn de banken die in de 60er jaren de mensen veel geld gingen lenen waardoor er veel meer geld in omloop kwam en waardoor de regering veel meer leuke dingen konn doen, en natuurlijk ook door de gas opbrengsten uit Slochteren maar ook dat sprookje is gauw over.

  Ik ben benieuwd of onze politici een antwoord weten waardoor we dit alles kunnen voortzetten.

 • Peter

  Het filmpje met het stroomstoot wapen is dat ook voorbij gekomen?

 • Willemsen

  Kan hij misschien ook het dealen in drugs filmen daar in Poelenburg? Of betekent dat automatisch het einde van zijn carriere?

 • Theo, Zummere

  Als ie echt lef heeft gaat ie samen met z’n “broeders” in Instanbul vloggen. ’s Kijken of ze dan ook op een politie auto durven te dansen…

Reageren? Ja, graag! Houd je aan onze regels

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *