Ismail op de bühne

Waarschuwing! Ismail-alert. Wie niks over onze eigen ’treitervlogger’ (’troetelvlogger’?) wil lezen, moet snel naar een andere website.

Ismail dreigt na optredens in Pauw en DWDD, en diverse voorpagina-artikelen in de nationale en regionale pers uit te groeien tot de wereldberoemdste Zaandammer van Nederland.

Hij vlogt nog rustig – onrustig eigenlijk – door, maar de kijkcijfers dalen. #KeenKeld dus voor Ismail. De tijden van 400.000 views of zelf meer dan een half miljoen zijn voorbij. De laatste vlogs scoren nog steeds goed met 15.000 tot 35.000 views, maar het is toch minder dan een paar weken geleden.

ismail-youtube

Maar is er hoop, Ismail verhuist van YouTube naar Debatcentrum De Rode Hoed. Volgende week, op 2 november is hij gast in “Nieuw Licht“, een

filosofische pamflettenreeks, waarin de scherpste hedendaagse denkers een vraag behandelen uit de klassiek geworden tekst van filosofen en denkers als De Beauvoir, Camus, Rousseau en Aristoteles.

En Ismail Ilgun dus…

Ismail deelt het podium met Ernst-Jan Pfauth (medeoprichter De Correspondent), Miriam Rasch (filosoof en literatuurwetenschapper) en “natuurlijk” Pieter van den Blink.

Met behulp van een van de grootste sociologen van de twintigste eeuw, Pierre Bourdieu, zocht en vond Pieter van den Blink antwoord op de vraag: hoe houden we journalist en niet-journalist überhaupt nog uit elkaar?

Wij zijn benieuwd.

Tornado

Vorige week donderdag was Ismail te gast bij collega-vlogger Ta Joela: snackbar-bezoek en veel rondrijden. Ismail en Ta Joela zijn getuige van de nasleep van de grootste tornado die Zaandam ooit teisterde. Het had unieke beelden op kunnen leveren, maar helaas. Ze roepen een paar keer “what the fuck” en gaan snel op weg naar de vette hap. (minuut 12 in het filmpje).

Deel dit artikel:

5 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *