Ja! Witte rook uit de Forbo-schoorsteen! (& audio 🔈)

Morgen gaan de medewerkers van Forbo Flooring weer aan het werk, zo lieten de vakbonden zojuist weten. Hiermee komt een eind aan een stakingsperiode van zes weken. 

CNV meldt trots te zijn op haar leden: 

‘Dit was dit de langste aaneengesloten staking bij één bedrijf in jaren. En het kostte de medewerkers een hoop geld. Maar hun vasthoudendheid heeft wel wat opgeleverd.’

Het resultaat van de acties en de onderhandelingen is: Een eenjarige cao met een loonstijging van 9%, een eenmalige uitkering van € 1000, reiskostenvergoeding naar 21 cent, het minimumloon naar € 14 per uur, aanpakken achterstallig onderhoud en de werkdruk omlaag. 

Vanmorgen kwamen de stakers bij elkaar om te stemmen over het voorstel. Zij stemden in met grote meerderheid.

Lees hier ons Forbo-dossier

Deel dit artikel:

8 reacties

 • Erik Lenderink

  Allemaal goed voor de werknemers uiteraard,.. maar dit soort zaken verhoogd alleen maar de Inflatie en dus aan de andere kant gaat men veel meer betalen voor een Forbo vloer of je boodschappen,.. want dergelijke grote bedrijven rekenen dit gewoon door in de kostprijs,…en of verkoop prijs,..Loons verhogingen zijn prima natuurlijk maar dit wordt wel door berekend in de kosten van een bedrijf. Betekend dat wij Nederlanders nog veel langer in een recessie of inflatie zitten en alles duurder wordt in de winkels,…Simpel gezegd betaal ik nu 23 euro voor een plankje steigerhout,.. terwijl dit zelfde plankje 2 jaar geleden nog 13 euro koste,… leuk die enorme loon verhogingen… denken wij hier ook even over na,..??!!

 • Louis Dirksen

  Altijd leuk, die discussie over lonen en prijzen.
  Omgekeerd redenerend gaan we vanaf nu allemaal voor nix werken. Kost alles ook nix meer.

  Het is binnenkort weer 1 mei; een schone toekomst lonkt……

 • Bert Versteeg

  Staken is legale manier van chantage.
  De bonden eisen wat ze willen en als een werkgever niet op de eisen ingaat wordt er gestaakt.
  Daarnaast maken hogere lonen het product duurder.
  Forbo is een internationaal bedrijf uit Zwitserland en als de (loon)kosten te hoog worden kunnen ze overwegen te vertrekken uit Nederland
  Het is al vaker gebeurd dat bedrijven, ook Nederlandse, hun heil zochten in de zogenaamde lage lonen landen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *