Ja/Ja-sticker ideetje voor ZNSTD?

In Amsterdam wordt serieus gedacht om een JA/JA-sticker in te voeren naast de NEE/JA sticker. De NEE/NEE sticker zou in 2017 dan verdwijnen.

Wie geen sticker op z’n brievenbus heeft krijgt niks meer. Die heeft dus eigenlijk automatisch een NEE/NEE-sticker.

Volgens de Partij voor de Dieren die dit een jaar geleden al voorstelde en nu een initiatief wetsontwerp in Amsterdam indiende, zou het per huishouden 34 kilo papierafval schelen.

Johnas van Lammeren, fractievoorzitter van de Partij voor de Dieren in Amsterdam:

Het systeem waarbij mensen eerst een sticker met Nee-Nee moeten aanvragen om gedrukte reclame te kunnen weren is compleet achterhaald. Tegenwoordig komt reclame op allerlei digitale manieren naar de mensen toe, dus waarom zouden we mensen die geen gedrukte reclame willen nog dwingen om zo’n Nee-Nee-sticker op te halen? Wij zeggen: genoeg is genoeg!

Volgens nu.nl zou een meerderheid van het Amsterdamse college positief tegenover de plannen staan. In april 2016 wordt het voorstel in behandeling genomen.

Winkeliers en bedrijven zijn tegen zo’n nieuwe sticker volgens een filmpje van AT5:

 

Deel dit artikel:

10 reacties

 • Natasja Groothuismink

  Ja! Dit is een heel goed idee. ROSA neemt graag het initiatief om dit ook in Zaanstad in te voeren. En we hopen dat er veel andere partijen met ons meedoen.

  • Paul Laport

   Gisteren al met Natasja besproken dat wij (GroenLinks) dit graag samen met ROSA oppakken. Prima om op deze manier de stroom ongevraagd reclamedrukwerk te verminderen!

   • Broekjevol de 3e

    Geeft dit niet aan hoe “klein” er gedacht wordt? Zijn er dan geen belangrijkere dingen die aandacht behoeven? Als dit in Den Haag besloten zou worden zet het nog wat zoden aan de dijk.

    • Hans Kuyper

     U wilt alles aan Den Haag overlaten?

     • Broekjevol de 3e

      Nee niet alles. Maar dit schiet toch niet op, die paar kilo’s. Als het zo een goed idee is zou landelijk invoeren toch veel meer nut hebben?
      Daarbij zou ik graag zien dat een wir war van regels wordt voorkomen. Dan gaat het niet helpen dat je bijvoorbeeld als bedrijf in elke stad of dorp met andere regels te maken hebt.

 • Broekjevol de 3e

  Krijg je weer zo een dorps geregeld wetje. Regel dit soort dingen toch landelijk als het zo belangrijk is. Bedrijven zijn toch niet begrensd tot jouw ene dorp. Er zijn meer bedrijven dan jouw slager op de hoek.

 • Diederik

  Zolang wij ons hier nog druk over kunnen maken……

 • M.Eshuijs

  Alle beetjes helpen en goed voorbeeld doet volgen. Prima initiatief. Het is doodzonde als je kijkt hoeveeel gedrukte pers er ongelezen in de bak gaat. Wellicht niet praktisch om het lokaal te regelen, maar er gaat wel een heel duidelijk signaal uit.

 • Boon

  Als het dat dorp onder het NZ kanaal lukt dan moet dat in dit gat toch ook lukken.
  PS. Ik wil wel papier want dat is goed voor de sportclub.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *