Jan van Ginkel Gemeentesecretaris Zaanstad vertrekt

Net een jaar heeft hij het in onze gemeente uitgezongen: de boomlange gemeentesecretaris Jan van Ginkel, radicale innovator, en de meest invloedrijke ambtenaar van 2011, vertrekt per 1 mei aanstaande. 

Het besluit is genomen “in gezamenlijkheid (…) aangezien de verwachtingen van Van Ginkel en de gemeente Zaanstad uiteen bleken te lopen”.

Het begon zo mooi toen hij op 29 januari 2016 twitterde dat hij stond te trappelen:

Met het vertrek van Van Ginkel moet Zaanstad dus niet alleen op zoek naar een burgemeester, maar ook naar een nieuwe algemeen directeur. Directeur Sandra Tax zal fungeren als waarnemend gemeentesecretaris tot er een ander gevonden is.

Hier vind je wat we eerder schreven over Jan van Ginkel. 

En hier wat op Twitter gezegd wordt over het snelle en plotse vertrek over de Gemeentesecretaris die stad en land afreisde.


Deel dit artikel:

8 reacties

 • Hans Dekker

  Wat is er toch aan de hand in Zaanstad? Gemeentesecretaris na een jaar weg, burgemeester niet te vinden. Gemeenteraad ga dit eens onderzoeken of kom eens kijken in Wormerland hoe het moet.

 • Berry van Adrichem

  Niet zo gek eigenlijk; er heerst onder de ambtenaren van de gemeente Zaanstad complete anerchie. Geef daar maar eens leiding aan.

 • Berry van Adrichem

  Sorry, anarchie

 • Tranendal

  Jammer dat ‘ie weg gaat. Wat zijn die verwachtingen van gemeente Zaanstad dan eigenlijk? Alles bij het oude laten?

 • Eelco

  Ik ken van Ginkel niet, maar het vertrek lijkt mij een veeg teken. Van Ginkel wilde Zaanstad ‘doorontwikkelen tot een lerende, innoverende en waardengerichte gemeenschap'(uit NHD van vandaag). Dat hij nu al vertrekt en beide partijen verder geen commentaar willen geven vind ik jammer. In een lerende, innoverende en waardengerichte omgeving had men juist openheid moeten gegeven over het waarom van het vertrek en daar lering uit getrokken. Dit geheime gedoe leidt alleen maar tot geruchten en onrust. Het leren zit er nog niet echt in.

 • Rob

  “In goed overleg” of “in gezamenlijkheid” zijn doorgaans eufemismen.
  Meestal (altijd) is er dan meer aan de hand dan het daglicht kan verdragen.
  Het is niet voor het eerst dat een gemeentesecretaris in Zaanstad voortijdig vertrekt met slaande deuren.

 • Vladimir Iljits Oeljanov

  Was er maar anarchie, dan zou de organisatie een stuk gezonder zijn dan nu. Het zijn juist de managers die elkaar de handen boven het hoofd houden en elkaar in het pluche houden. Jan van Ginkel wilde de organisatie plat slaan, oftewel managers opdoeken. Het heeft er toch alle schijn van dat dit een doodordinaire coup is. Maar dan een verkeerde; eentje vanuit de elite en niet vanuit het proletariaat. De patiënt mag koste wat het kost niet gezond worden, helaas…

 • In de reacties op dit platform lees ik allerlei suggestieve aannames. Ik daag de ambtenaren uit om meer informatie te geven ipv de deuren gesloten te houden… En voormalig gemeentesecretaris van Ginkel zou er goed aan doen om een interview te geven ! Orkaan ga bij de goede man op bezoek. Eens met Eelco die op dit platform schrijft, “op deze wijze wordt er weinig lering getrokken.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *