Je knippert met je ogen… Historisch Zaandam 5 jaar! 🎥 

Neeeeeee! Is het écht vijf jaar geleden dat we dit schreven?

‘Het heeft lang geduurd, elk zichzelf respecterend deel van Zaanstad heeft een eigenste historische club, maar Zaandam had dat niet. Totdat een kleine dame met grote trekkracht het niet meer kon verkroppen. Winnie de Wit schudde aan bomen, sloeg op trommels en riep het van de toren: de geschiedenis van Zaandam verdient een eigen vereniging!’ 

Het lijkt gisteren, maar dat is dus het verneukeratieve van het leven: voor je het weet is het voorbij en geschiedenis. Zakt het weg in de tijd en uit je geheugen.

In vijf jaar is er veel gebeurd. De jongste historische club van de Zaanstreek leerde rollen, kruipen, boertjes laten en zelfs lopen. 

Twee keer per jaar verschijnt er een bewaarbaar magazine, er werd een Westzijde-kalender met Krijt-foto’s uitgebracht, er zijn historische films vertoond en er is oog (en stem) voor gebouwen die worden bedreigd. 

Gisteren werd in de Zaandamse Vermaning een extra magazine uitgegeven ‘Een wandeling over de Dam’. Niemand minder dan wethouder Natasja Groothuismink nam het met graagte in ontvangst van voorzitter Paul Vreeken. 

Lid worden?

Je kan je aansluiten bij deze geschiedenisbewakers. Dat doe je hier. Het kost € 17,50 per jaar (buiten de Zaanstreek € 20,00 per jaar). Je krijgt dan twee keer per jaar een mooi blad thuis en je wordt tussentijds digitaal op de hoogte gehouden.

Door Merel Kan.

Deel dit artikel:

Een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *