Jij vraagt, wij trappen (best lang filmpje)

Zoals gisteren gemeld, kochten we van het geld dat lezers doneerden een apparaat waarmee we de telefoon enigszins stil kunnen houden, zelfs op de fiets. 

Nu oefenen we ons suf om het ding onder controle te krijgen en dat doen we ook op de fiets. Om het nuttige met het aangename te verenigen bedachten we dat jij – ja, jij! – verzoekjes voor fietstochtjes in kan leveren gedurende de vakantie (niet te verwarren met vacantie met een -c-). Na het (best lange) filmpje waarin we over een stukje Zaanse Schans langs de Leeghwaterweg fietsen doen we een oproep. Oh, en dat we op 3.57 minuten bijna wat toeristen van hun sokken rijden is puur toeval… Het was een mooie gelegenheid om onze fietsbel te testen.

Oproep

Waar moeten we langs met de fiets om met ons vernuftige, van lezersgeld gekochte, apparaatje de route vast te leggen? Wat zou je willen zien? We staan open voor alles binnen de Zaanstreek. Mochten er zeer Zaanse zaken te befietsen zijn buiten de Zaanstreek, dan staan we daar ook voor open. Mail je suggestie naar info@deorkaan.nl, met daarbij de reden waarom juist deze route de bom is. We gaan ons best doen zoveel mogelijk te befietsen. 

Deel dit artikel:

8 reacties

 • Sonja Puhl Diehle

  Een filmje vanaf de Rondweg Westerkoog naar het Westenwindpad en dan naar de slinger. Dat zou wel leuk zijn. Maar doe voorzichtig.

 • P. Hoogkamer

  plak daar dan gelijk een rondje molen aanvast..als jullie er toch zijn ook 3 H,s
  honden Hooggras en hardlopers,

 • Rens Kamminga

  Op het gemeentehuis Zaanstad (en nog veel meer plekken) is een gratis (ja, voor nop) geweldig fiestroute-boekje te verkrijgen met de titel: Langs de oevers van de Oer-IJ. Doe daar uw voordeel maar eens mee. De totale route is 115 km, maar minder mag ook. Het is een E-bike route door het historische landschap van Amsterdam naar Castricum en via Velsen terug. Je volgt de oude IJ-dijken. Ik zeg: DOEN!

 • rondje Wormerveer – Middel – Westzaan – Zaandijk – Wormerveer

 • Bert Versteeg

  Een leuk ritje is via het Kogerveld naar het Twiske en dan via de dijk terug naar Zaandam.
  De route gaat via de Veldbloemweg en Fluitekruidweg in Kogerveld naar het Kruidpad, dit fietspad helemaal uitrijden en dan bij de splitsing bij de A7 linksaf, over de kluft over de Hoornse Lijn en onderaan de helling weer linksaf, dit is het fietspad naar de Stationstraat in Oostzaan.
  Aan het eind van deze straat de weg (de Haal) oversteken en het Twiske in.
  Op de kruising rechtsaf en het fietspad helemaal uitfietsen tot voorbij de Zuiderlaaik en bij de splitsing linksaf en bij de Pikpotweg weer linksaf en bij de volgende kruising linksaf de Zuiderlaaik op. Aan het eind het Zuideinde oversteken en het fietspad vervolgen langs de Kolkweg tot de rotonde, daar de weg oversteken en achter de Avia langs via Het Skoon, de Verlengde Stellingweg oversteken en via de Oostzanerdijk, Westkolkdijk, Noorder IJ en Zeedijk terug naar Zaandam.

  De route gaat overwegend over rustige fietspad en is naar schatting 20 km lang.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *