Wie een Mercedes C180 uit 2002 wil kopen, kan zich maandag vervoegen bij gerechtsdeurwaarders Ugur Özdemir en Agin Boeder aan de Zijlweg 69 in Haarlem.

Daar wordt de auto van de eigenaren van het geplaagde Rockcafé Jinx bij ‘bij executie’ verkocht.

Jinx is op 2 juni op last van de burgemeester voor minstens een maand gesloten nadat er een resten van een niet meer in werking zijnde kweekruimte in de kelder onder het podium was aangetroffen.

Bezoekers en sympathisanten van Jinx spraken op de Facebook-pagina van Jinx en andere online fora schande van de inval. Er zouden slechts twee oude lampen zijn aangetroffen na een anonieme tip. Online werd een petitie gestart tegen de “onterechte sluiting van Jinx”.

De gemeente maakte daarop bekend dat het wel degelijk gaat om een onlangs gesloten kwekerij die “meerdere oogsten” had opgeleverd, de kwekerij had de omvang van enkele honderden planten. Ook was er geknoeid met de elektrische installatie.

De openbare gedwongen verkoop van de Mercedes kan niet het gevolg zijn van de sluiting en de financiële consequenties. De financiële problemen moeten zich eerder hebben voorgedaan. Volgens Wikipedia is “een executoriale verkoop de laatste stap van een lange procedure waarin de schuldenaar tot het laatste moment in de gelegenheid wordt gesteld vrijwillig te betalen of een (betalings)regeling te treffen.”

(foto van bovenkant van advertentie in Dagblad Zaanstreek, 9 juni 2017).