Joehoe! Brug Kalverpad open! 🎥

De tijd van omrijden is voorbij! Fietsers uit het het Kalf en Kogerveld vieren uitzinnig feest.

Fietsbrug Kalverpad is geopend, zonder het doorknippen van een lintje, zonder burgemeester en zonder fanfare.

Per toeval of via ‘hearsay’ komen de bewoners van ‘t  Kalf (Kalvenaren/Kalfers/Kalvenezen? Nog geen antwoord op deze vraag gesteld in 2015) en Kogerveld er achter dat het ommetje via het fietspad langs de Dr. H.G. Scholtenstraat niet meer nodig is. En nu staat het dus ook op De Orkaan!

De bedoeling was om de hermetisch afgesloten brug op 27 mei in gebruik te nemen, maar dat werd dus afgelopen 23 juni, in alle stilte:

Door: Neeltje Waagmeester Foto en film

Deel dit artikel:

5 reacties

 • Rens Kleijn.

  Het duurde even, maar het is een nette onderhouds arme brug geworden. De ophaalbrug had een meer landelijke uitstraling, maar de nieuwe verbinding is ruimer en veiliger.

 • Hette Winkel

  Inmiddels al enkele malen met veel genoegen gebruik gemaakt van deze nieuwe brug. Maar er is meer goed bruggennieuws voor fietsers en voetgangers in ’t Kalf: ook de brug tussen Waal en IJssel is weer open! En daarbij een stevige paal om te brede weggebruikers tegen te houden.

 • Loes Leurs

  is dit de brug bij d3 Jagersplas?

  • Hette Winkel

   Het artikel gaat over de brug vlakbij de Jagersplas. Mijn reactie gaat over een brug voor doorgaand wandel- en fietsverkeer in de woonwijk. Dit is precies het gedeelte van de wijk (op en rondom de Waal) waar nu al anderhalf jaar lang de rioleringswerkzaamheden worden uitgevoerd. Juist die brug is weer beschikbaar als een veilig alternatief voor fietsers en wandelaars gedurende de werkzaamheden op de Waal.

 • Remy Frank Krijnen

  ha eindelijk, heeft zowat een halfjaar geduurd om een bruggetje te bouwen. maar goed ik ben er blij mee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *