Omrijden: brug Kalverpad gestremd

Het fietspad tussen Kogerveld en het Kalf langs het Jagersveld is gestremd. De brug in het Kalverpad is afgesloten met hekken.

Gewerkt wordt er trouwens niet aan de brug, vastlopende wandelaars en fietsers lijken nog steeds gebruik van de brug te maken.

Omleidingsroutes zijn niet aangegeven. Maar de meest voor de hand liggende route is via het fietspad langs de Scholtenstraat (over Kuilpad vanuit Kalf, via Veldbloemweg vanaf de kant van het Veldpark).

UPDATE: brug hermetisch afgesloten.

Ook Sonja Puhl-Diehle van de Fietsersbond Zaanstreek was het opgevallen. Ze vroeg zich ook af waarom de Fietsersbond niet op de hoogte was gehouden: “als de brug vervangen wordt, mag de Fietsersbond dan ook nog even naar het ontwerp kijken en advies uitbrengen?”

Deel dit artikel:

7 reacties

 • Frank Bloklander

  Belachelijk om dit pad al voor het Pinksterweekend af te sluiten terwijl er niet eens gewerkt wordt. Ik ben burgerlijk ongehoorzaam geweest en ben gewoon om de hekken heen gefietst, zijn ze nou helemaal?

 • Rein Bakker

  Tja Zaanstad en fietsvriendelijkheid blijken opnieuw niet samen te gaan. Afgelopen zaterdag gewoon langs de hekken met de fiets en we waren niet de enigen. Ik vraag mij altijd af wie zoiets bedenkt, een afsluiting voor het weekend zonder dat er gewerkt wordt.

 • Minke Wolkers

  Afgelopen week reed er nog een politie auto over , niks aan de hand en nu ineens alles dicht , waarom bewoners weten het ook niet.

 • Frank Bloklander

  Fietsers zijn blijkbaar niet belangrijk in Zaanstad, je zet gewoon ineens een doorgaand fietspad af met hekken. Geen omleiding aangegeven, fietsers, zoek het maar lekker uit. De brug is nu hermetische afgesloten.

 • Bert Versteeg

  Waarom sluit je een brug af zo vlak voor de Pinkster af terwijl er nog niet eens gewerkt wordt?
  Ik zie wel vaker in Zaanstad dat er iets is afgesloten terwijl dat nergens voor nodig is.
  Soms worden er vlak voor het weekend een paar tegels uit een trottoir opgebroken waarvan je denkt dat had op maandagochtend ook wel gekunt of ze verdommen het om ergens een paar tegels terug te leggen, als is het maar voor nood zodat de weg weer even gebruikt kan worden.
  Overwerken om iets af te maken is er tegenwoordig blijkbaar niet meer bij ze laten werk liggen op vrijdagmiddag waarvan ik dan denk “jongens, was even een uurtje doorgegaan dan was het klaar geweest.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *