Zinnenprikkelend is de jubileumexpositie van stichting Het Weefhuis. Dit jaar bestaat Het Weefhuis 20 jaar in de huidige vorm als expositieruimte. De afgelopen jaren hebben kunstenaars de gelegenheid gehad om te exposeren in een karakteristieke omgeving. Duizenden liefhebbers van kunst hebben deze exposities bezocht.

De jubileumexpositie is een bijzondere expositie waar alle zintuigen geprikkeld worden. Er wordt werk van 20 kunstenaars vertoond. Deze keer kan het werk niet alleen worden gezien, maar mag het ook aangeraakt, beluisterd, beproefd en beroken worden. De expositie besteedt speciale aandacht aan blinden en slechtzienden, maar iedereen is welkom.

Op 31 maart is er een preview van de expositie van 13.00 – 17.00 uur. Op 1 april (geen grap!) vindt om 15.00 uur de officiële opening van de expositie plaats. Bij de opening geeft de internationaal befaamde fotograaf Hannes Wallrafen de lezing ‘Reis door mijn verleden en heden’. Een bijzondere gastspreker, omdat hij uit eigen ervaring kan vertellen wat er met iemand gebeurt die zijn belangrijkste zintuig (plotseling) moet missen.

OrkaanCafé Special

Op donderdagavond 6 april zullen wij, ja wij!- een café organiseren dat in het schema staat als ‘discussieprogramma’. Nu gaan we discussies bij voorkeur uit de weg, maar als het moet dan moet het. Het programma voor de avond is momenteel nog niet dichtgetimmerd, dus als je een idee hebt binnen het zinnenprikkelende onderwerp, mail vooral naar info@deorkaan.nl.

De expositie is van 31 maart tot en met 10 april te bezoeken. Behalve de expositie zullen er lezingen, concerten, films, een performance, een politiek café en proeverijen zijn. Op de afbeelding hieronder zie je het voorlopige programma van Het Weefhuis.

Het Weefhuis, Lagedijk 39, 1544 BB Zaandijk