Judith Koelemeijer juryvoorzitter Brusseprijs voor beste journalistieke boek

Schrijfster Judith Koelemeijer wordt voorzitter van de jury van de Brusseprijs voor het beste journalistieke boek van 2015.

Zij werd geboren in Zaandam, en is nazaat van het Wormerse hoveniersgeslacht Koelemeijer waarover zij haar eerste (en beroemdste) boek Het zwijgen van Maria Zachea schreef.

hemelvaartIn 2013 schreef ze Hemelvaart – op zoek naar een verloren vriendin, over een vakantie die ze met vijf vriendinnen ondernam en waar bij één, Annette Sierhuis uit Westknollendam, bij een ongeluk op het Griekse eiland Paros omkwam.

Van Het zwijgen van Maria Zachea werden meer dan 300 duizend exemplaren verkocht. Op dit moment werkt zij aan de biografie van Etty Hillesum.

het-zwijgen-van-maria-zacheaJudith Koelemeijer is ook een veelgevraagd spreker en schrijfdocent. Zij heeft een eigen cursus ‘literaire non-fictie’ en geeft regelmatig masterclasses ‘verhalende journalistiek’ bij diverse kranten en tijdschriften

De uitreiking van de Brusseprijs voor het beste journalistieke boek vindt plaats in het voorjaar van 2016. De winnaar ontvangt een oorkonde en een geldbedrag van € 10.000.

De Brusseprijs voor het beste journalistieke boek is een initiatief van het Fonds voor Bijzondere Journalistieke Projecten. De prijs is vernoemd naar de legendarische journalist en schrijver M.J. (Rie) Brusse (1873-1941), die decennialang geruchtmakende reportages schreef voor onder andere de Nieuwe Rotterdamsche Courant.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *