Schrijfster Judith Koelemeijer (1967) komt op donderdag 23 februari naar haar geboortedorp Wormer. In de Stoomhal geeft Judith een lezing over haar boek ‘Etty Hillesum – Het verhaal van haar leven’. De organisatie is in handen van het Bureau Discriminatiezaken.

Het verhaal van haar leven is een meeslepende geschiedenis van een jonge Joodse vrouw (1914-1943) die onder gruwelijke omstandigheden trouw bleef aan haar idealen en zichzelf. Etty Hillesum begon op 9 maart 1941 met een dagboek. De op dat moment 27-jarige vrouw heeft vele dagboeken en brieven geschreven die inmiddels miljoenen lezers hebben geïnspireerd. Judith Koelemeijer deed onderzoek naar Etty’s (familie)geschiedenis, haar studententijd in Amsterdam, de oorlogsjaren em het einde in Auschwitz. Ze wist onbekend materiaal te verzamelen, waarmee ze in deze biografie een verrassend nieuw perspectief op het korte, maar intense leven van Etty laat zien.

De bijeenkomst met Judith Koelemeijer begint om 20.00 uur in de Stoomhal (Pakhuisplein 44, Wormer) en is gratis toegankelijk. Vooraf aanmelden is niet nodig. Na afloop is het mogelijk om het boek ‘Etty Hillesum – Het verhaal van haar leven’ aan te schaffen en te laten signeren door Judith Koelemeijer.  

fotograaf Bob Bronshoff