De oproep van burgemeester Faber om toch vooral aangifte te doen bij strafbare feiten in Poelenburg heeft ‘succes’ gehad. Fractievoorzitter Juliëtte Rot van DZ heeft aangifte van bedreiging gedaan.

Rot werd vorige week al eens ‘bezocht’ door jongeren. Op zondagmiddag 11 september werd een interview dat Rot had met RTVNH verstoord door een groep Turkse jongeren die langsreed in een zwarte Audi. Rot kreeg de opgestoken vinger van één van de inzittenden.

Vlogger Ismail Ilgun filmde het gebeuren. Hij heeft vandaag nog geen nieuwe vlog gepubliceerd.

Curieus genoeg ging het interview over een bedreiging van jongeren in Poelenburg zelf. Op de een van de ramen van de Vomar was namelijk de tekst “WAT jullie weik ons land” gekalkt.

Rot roept op om de rust te bewaren.

Haatzaaitweets (geen racisme)
Die oproep lijkt weinig succes te hebben. #Poelenburg is een heuse mediahype geworden. Niet alleen in de reguliere media maar ook op sociale media. Op Geen Stijl wordt gesuggereerd dat de woordvoerder van onze burgemeester de website Joop.nl op de haatzaaitweets van ‘buurthuismedewerkster’ Cinderella Meijer (te gast bij Pauw) wees. Terwijl deze tweets toch echt gewoon openbaar voor iedereen bereikbaar zijn.

lady-cinderella

Overigens leren we nog wat van Geen Stijl. Volgens hen kan iemand geen racist zijn als hij/zij getrouwd is met een getinte persoon…

“Het zijn niet bepaald vriendelijke tweets van Meijer, nee. Maar ze wordt door de VARA in het artikel ook nog voor racist uitgemaakt, terwijl doorklikken in haar profiel leert dat haar echtgenoot van Indonesische (en dus getinte) afkomst is. Wat nou racist.”

Wij zijn PvdA! (zeggen anonieme ingewijden). 
De tweede les van vandaag komt van het immer neutrale ‘platform zonder ideologie of dogma’s’ ThePostOnline. We lezen er zwart op wit (dus dan is het zo!), dat volgens ‘ingewijden in de Zaanse politiek’ jouw Orkaan ‘een pro-PvdA-site is, geheel op de hand van burgemeester en college.’ Hmmm.. wie gaat het de burgemeester en het college vertellen? Buiten dit overigens geinige ‘weetje’ lijkt de geïnterviewde Harry van der Laan -ooit bijna in de race voor beste raadslid- de lessen van Geen Stijl ook tot zich genomen hebben. Over Cinderella Meijer zegt hij:

‘Meijer is trouwens getrouwd met een Indonesiër dus die beschuldiging van racisme lijkt me niet waar.’

Bij De Orkaan hebben we voor het eerst veel comments moeten weigeren en weghalen. Op Facebook en Twitter gaan alle remmen los; schelden, haatzaaien en doodsbedreigingen – en uiteraard de bekende spierballentaal: het land uit, levenslang vastzetten, de ME inzetten of de Hells Angels loslaten in de ‘wijk’ (want zo spel je dat).

Uit de geweigerde comments:

‘verwijderen’ en melden dat als het volgende dag niet klaar is het er 2 worden. Niet? Dag 3 worden het er 4. Wegstoppen in een donker gat.

Terug sturen naar waar ze vandaag komen! Levenslang hier geen uitkering geven of werk.

Wat een mongool ben jij. Wacht maar. Vandaag of morgen betaal je voor je bek.

Op Twitter gaat het er ook fijnzinnig aan toe:

poelenburg-tweet-7

poelenburg-tweet-6

poelenburg-tweet-5

 

poelenburg-tweet-4

 

poelenburg-tweet-3

 

poelenburg-tweet-2

 

poelenburg-tweet-1

 

poelenburg-tweet-9