Juliëtte Rot doet aangifte, hakenkruis bij Vomar

De oproep van burgemeester Faber om toch vooral aangifte te doen bij strafbare feiten in Poelenburg heeft ‘succes’ gehad. Fractievoorzitter Juliëtte Rot van DZ heeft aangifte van bedreiging gedaan.

Rot werd vorige week al eens ‘bezocht’ door jongeren. Op zondagmiddag 11 september werd een interview dat Rot had met RTVNH verstoord door een groep Turkse jongeren die langsreed in een zwarte Audi. Rot kreeg de opgestoken vinger van één van de inzittenden.

Vlogger Ismail Ilgun filmde het gebeuren. Hij heeft vandaag nog geen nieuwe vlog gepubliceerd.

Curieus genoeg ging het interview over een bedreiging van jongeren in Poelenburg zelf. Op de een van de ramen van de Vomar was namelijk de tekst “WAT jullie weik ons land” gekalkt.

Rot roept op om de rust te bewaren.

Haatzaaitweets (geen racisme)
Die oproep lijkt weinig succes te hebben. #Poelenburg is een heuse mediahype geworden. Niet alleen in de reguliere media maar ook op sociale media. Op Geen Stijl wordt gesuggereerd dat de woordvoerder van onze burgemeester de website Joop.nl op de haatzaaitweets van ‘buurthuismedewerkster’ Cinderella Meijer (te gast bij Pauw) wees. Terwijl deze tweets toch echt gewoon openbaar voor iedereen bereikbaar zijn.

lady-cinderella

Overigens leren we nog wat van Geen Stijl. Volgens hen kan iemand geen racist zijn als hij/zij getrouwd is met een getinte persoon…

“Het zijn niet bepaald vriendelijke tweets van Meijer, nee. Maar ze wordt door de VARA in het artikel ook nog voor racist uitgemaakt, terwijl doorklikken in haar profiel leert dat haar echtgenoot van Indonesische (en dus getinte) afkomst is. Wat nou racist.”

Wij zijn PvdA! (zeggen anonieme ingewijden). 
De tweede les van vandaag komt van het immer neutrale ‘platform zonder ideologie of dogma’s’ ThePostOnline. We lezen er zwart op wit (dus dan is het zo!), dat volgens ‘ingewijden in de Zaanse politiek’ jouw Orkaan ‘een pro-PvdA-site is, geheel op de hand van burgemeester en college.’ Hmmm.. wie gaat het de burgemeester en het college vertellen? Buiten dit overigens geinige ‘weetje’ lijkt de geïnterviewde Harry van der Laan -ooit bijna in de race voor beste raadslid- de lessen van Geen Stijl ook tot zich genomen hebben. Over Cinderella Meijer zegt hij:

‘Meijer is trouwens getrouwd met een Indonesiër dus die beschuldiging van racisme lijkt me niet waar.’

Bij De Orkaan hebben we voor het eerst veel comments moeten weigeren en weghalen. Op Facebook en Twitter gaan alle remmen los; schelden, haatzaaien en doodsbedreigingen – en uiteraard de bekende spierballentaal: het land uit, levenslang vastzetten, de ME inzetten of de Hells Angels loslaten in de ‘wijk’ (want zo spel je dat).

Uit de geweigerde comments:

‘verwijderen’ en melden dat als het volgende dag niet klaar is het er 2 worden. Niet? Dag 3 worden het er 4. Wegstoppen in een donker gat.

Terug sturen naar waar ze vandaag komen! Levenslang hier geen uitkering geven of werk.

Wat een mongool ben jij. Wacht maar. Vandaag of morgen betaal je voor je bek.

Op Twitter gaat het er ook fijnzinnig aan toe:

poelenburg-tweet-7

poelenburg-tweet-6

poelenburg-tweet-5

 

poelenburg-tweet-4

 

poelenburg-tweet-3

 

poelenburg-tweet-2

 

poelenburg-tweet-1

 

poelenburg-tweet-9

Deel dit artikel:

14 reacties

 • Willemsen

  Vroeger had je in die buurt een leuke mengeling van allochtone en autochtone winkels dan wel winkeltjes. Echter de een na de andere autochtone winkel verliet de buurt; op het lest ook appie. Nu houden die gasten zich op bij een van de of zelfs de laatste winkel van nederlandse komaf. Moet zeker ook weg want dan is die hele buurt turks. En dan maar weer kijken waar naar toe die gasten dan oprukken. Misschien bij Deen in Gibraltar.

  • Henri

   Het resultaat van jaarlang PVDA koffie drink cultuur. Deze cultuur is zelfs doorgedrongen tot in de haarvaten van de zaanse politie. Het resultaat is dat de buurtbewoners, rechtstaat, politie en politici belachlijk gemaakt worden en geintimideerd worden. Zelfs de politie is bang om op te treden en is nalatig in het beschermen van de buurtbewoners.
   Het wordt tijd voor een andere richting na 2 vernielde en leeg geroofde buurhuizen voor het turkse tuig. Het is daarom niet te geloven dat de PVDA burgemeester toch weer nadenkt over een buurthuis voor het trukse tuig. Sommige mensen leren ook nooit van hun fouten. Ik stel voor om bij de volgende verkiezingen af te rekenen met die slappe PVDA hap. Stem op Juliette Rot, zij komt ten minste nog de moed om voor haar buurtbewoners, de Nederlandse rechstaat en onze normen en waarden op te komen.

   • Hans Kuyper

    Ook Juliëtte Rot denkt over een nieuw onderkomen voor het ‘Turkse tuig’. Omdat zij inziet, net zoals de meeste politici in de Zaanse raad en onze burgemeester, dat louter repressie de zaak alleen maar kan verergeren. En dat de Zaanse politie niet bang is, bleek gisteravond wel.
    Ik heb veel respect voor alle mensen die, ieder vanuit de eigen rol en verantwoordelijkheid, keihard werken om Poelenburg veiliger te maken.

    • Willemsen

     Wat zou het prettig zijn als mensen die zich goed gedragen eens iets werd toegeschoven. Daar hoor ik jou helemaal niet over.
     Die mensen die alleen die relschoppers tot last hebben en nu wil men die gasten daarvoor ook nog eens belonen. Lekker. Laten ze maar van relschopper tot gerespecteerd burger terugkeren. Daarbij kan een lesje in nederigheid kan geen kwaad. Vooralsnog zeker niet op hun eisen ingaan. Laten ze maar eerst eens zien dat ze zich kunnen gedragen en niet de buurt voor hen opeisen.
     De situatie rond vomar (en kijk ook even hoe prettig het toeven is in het Darwinpark) is al geruime tijd een zeer vervelende. Was er toen ook optreden van de politie? Ja misschien als er uitdrukkelijk om gevraagd werd. En dat ze nu massaal zijn gekomen is niet meer dan logisch om een algeheel gezichtsverlies te voorkomen. Dus dat keiharde werken waar jij over praat heb ik heel wat jaren niet gezien.

    • Peter

     Jankende kinderen hun zin geven is waarschijnlijk ook de juiste manier van opvoeden in jullie ogen?

     Slappe happen zijn het…

 • Rob

  Ik heb de afgelopen dagen aardig wat commentaren voorbij zien komen, variërend van “rot op met dat tuig”, via “jeugdproblemen zijn van alle tijden” tot, “toch wel intelligente jonge mensen, waarmee je in gesprek kan”. Dat laatste naar aanleiding van het optreden bij Pauw van Ismail Ilgun. Tot op zekere hoogte kan ik daarin meegaan, maar diezelfde Ismail Ilgun heeft alle opgebouwde krediet verspeeld door zijn optreden in het filmpje van RTVNH. Het is nogal intimiderend als je met 3 of 4 kornuiten komt voorrijden bij een raadslid dat voor haar eigen woning wordt geïnterviewd (hoe wisten ze dat trouwens? Werden ze getipt, houden ze Rot in de gaten?).

  Ismail Ilgun onderbrak brutaal dat interview, wenste niet gefilmd te worden (terwijl hij zelf wel anderen filmt), weigerde in te gaan op vragen van de journalist en maakte een hoop verwijten in de richting van Rot. Ik zag daar niet iemand die bereid was op basis van argumenten een discussie aan te gaan.

  Voor het overige valt me op dat we dit soort discussies altijd voeren over Turkse- en Marokkaanse Nederlanders, zelden of nooit over andere groepen in de samenleving. Aan de omvang kan het niet echt liggen: volgens het CBS zijn er iets meer dan 300.000 Turkse en een vergelijkbaar aantal Marokkaanse Nederlanders. Er zijn ook ruim 200.000 (Oost-) Aziatische Nederlanders: Chinezen, Vietnamezen en Filipino’s, zowel vluchtelingen als arbeidsmigranten. Onder Turkse en Marokkaanse Nederlanders zijn geen vluchtelingen en nog maar heel weinig arbeidsmigranten, het merendeel (2e en 3e generatie) is hier geboren en heeft dezelfde kansen gehad in de samenleving als alle andere Nederlanders.

  Aziaten beginnen met een veel grotere achterstand in de samenleving en hebben net als andere groepen migranten te maken met discriminatie op de arbeidsmarkt (en geloof me: ik ben getrouwd met een vluchteling uit Azië, dus ik heb de vele vooroordelen van tamelijk dichtbij meegekregen) én met discriminatie in het algemeen (denk bijvoorbeeld maar aan Gordon en zijn misplaatste opmerking over nummer 39). Maar ik ken geen Aziaten die respect eisen, die een buurthuis eisen, die een woonwijk terroriseren of een raadslid bedreigen. Aziatische Nederlanders pakken de weinige kansen die ze krijgen wél: in het algemeen werken of studeren ze wel keihard en ze zorgen er in elk geval nooit voor dat er óver hun gepraat wordt.

  • Willemsen

   In practisch alle westerse landen heb je problemen met voornamelijk gasten uit niet-westerse landen ic. gasten die een bepaalde religie aanhouden. Denk dat veel van de problematiek die zich nu voordoet (al jaren overigens) te correleren valt aan die religie.

   • Rob

    Daarin ga ik niet met je mee. In de V.S. kent men bijvoorbeeld wel het fenomeen van Aziatische (jeugd-)bendes en heeft men betrekkelijk weinig problemen met islamitische migranten. Ook in Nederland kennen we eigenlijk geen problemen met Indonesische migranten, terwijl die in meerderheid moslim zijn.

    Vraagstukken m.b.t. migratie en integratie laten zich m.i. niet herleiden tot religie.

    • Hans Kuyper

     Nee, inderdaad Rob. En ook niet tot afkomst. Want in jouw bijdrage over Aziaten (overigens zin. Turken ook Aziaten, maar je doelt op Oost-Aziaten) zie je toch echt de Molukkers over het hoofd. Molukse jongeren zorgden in de jaren zeventig voor een mate van terreur die we sindsdien in Nederland niet meer hebben gezien, gelukkig. En Molukkers zijn van oudsher keurige christenen!
     Daarom denk ik dat je moet kijken naar de manier waarop de diverse groepen naar Nederland zijn gekomen, indertijd. Gehaald voor het zwaarste werk, zoals de toenmalige gastarbeiders? Of als afstammeling van slaven, zoals de Antillianen en Surinamers? Bedrogen en misleid zoals de Molukkers? Of uit eigen vrije wil zoals deChinezen? Als vluchteling, zoals de Hongaren en de Vietnamezen?
     Vluchtelingen en vrijwillige landverhuizers koesteren geen wrok. De andere groepen wel, in welke mate dan ook (of dat nou terecht is of niet, het gaat in dezen natuurlijk ook om het gevoel).
     Daar ligt geen excuus voor het gedrag sommige van van hun kinderen, maar wel een verklaring. En een verklaring kan ons helpen bij het zoeken naar een oplossing.

 • In een eerder artikel op deze staat “Om eerlijk te zijn –en dan zijn we even heel eerlijk- zijn wij meer benieuwd naar de duiding van vlogger Ismail Ilgun. Hij heeft bewezen over een talent te beschikken: hij weet kijkers te binden en brengt in beeld wat niet altijd zichtbaar is. Een talent dat benut zou kunnen worden?” Binden? LOL. Als iemand intimiderend is dan is het hier Ilgun die met zijn matti’s komt aanrijden in een dikke Audi. Het hele zogenaamde interview is lachwekkend. Meneer stoort onaangekondigd een gesprek die Rot heeft met een cameraman van RTV Noord Holland en gaat asociaal voor haar staan met z’n cameraatje voor haar gezicht. “En hoef vond je de show”? (doelende op de Pauw uitzending). Rot “Ik zeg net dat ik je heb uitgenodigd”. Vloggertje: “Nee nee beantwoord mijn vraag?” (Huh? Sinds wanneer bepaal jij wat zei wel of niet moet beantwoorden? lol), Vloggertje is erg goed in het intimideren en bepaald waar hij wil dat het gesprek naar toe gaat zodat zij in een hoek gezet wordt (Wat natuurlijk nooit never lukt). “Nee, wat vond je van de film (opname bedoeld ie)…….(en nu komt ie) terwijl RTVNH bezig is en hij dus ongevraagd tussenkomt vraagt ie de cameraman van RTVNH om “mij niet filmen, ik vraag het je netjes”. LOL. Dit verzin je toch niet? De cameraman wil natuurlijk vervolgens vertellen dat hij hen stoort, Het vloggertje “luister, luister wil je mij niet filmen” terwijl ie zelf gewoon doorflimt met z’n cameraatje van de Action. LOL. Heerlijk. Als de cameraman weer wil antwoorden loopt ie meteen weg. (hoezo asociaal? zelf van alles vragen en als iemand anders iets wil zeggen weglopen?). Vervolgens richt het vloggertje z’n cameraatje weer op Rot’ Wat vond ej van het gesprek” (weer over Pauw dus, het zit ‘m blijkbaar behoorlijk dwars…..heerlijk). Meneer wordt met z’n zogenaamde vlotte babbel met nette woorden van Rot te kak gezet. “Ik vond het een goed gesprek” zegt Rot vervolgens. “Ik niet” zegt hert vloggertje, “ik vond het een negatief gesprek” (Hij bedoeld dat Rot de vinger op de zere plek legt en hun gepast weerwoord geeft wat ie irritant vindt). Zodra ze weer wil zeggen dat ze het gesprek bij Pauw positief begon met een compliment praat het vloggertje er wederom doorheen met “woon jij hier?” (Hoezo? Wat gaat jou dat aan?) zonder dat Rot iets gezegd heeft zegt ie “jij liegt, jou moeder woont hier” (So what?). “Waarom tril je?” (zo probeert ie maar de boel naar zijn hand te zeggen. Lachwekkend) Houdt weer de camera voor hem en haar “wordt je geïntimideerd door ons?” (blijkbaar wil ie dat dus en voelt zich een hele pief). Hij gaat door met “wat een rare vrouw, Dames en heren wat is dit voor raar gedrag” (?????? Integendeel. Een topwijf die volledig boven jullie staat). En maar blijven filmen en proberen het gesprek te bepalen “Ok ga door. Lekker ons negatief in de media neer zetten” (Nee dat doen jullie zelf en hijzelf al helemaal met zijn cameraatje waarmee ie alle onzinnige dingen filmt die deze jongetjes uitspoken) . Hij gaat door “…..in plaats van een oplossing te zoeken” (Huh? Anderen moeten een oplossing zoeken voor de problemen die zij veroorzaken? Moeten ze zelf doen. Ga werken, ga wat nuttigs doen.) Rot zegt dat ie moet stoppen met dat negativisme (ze draait het terecht om) met het gefilm van al die negatieve dingen die die jongeren uitspoken. Als ie zich in een hoek gedrukt voelt zoekt ie vervolgens back up bij z’n matti’s die wat uit een te dure Audi hangen en af en toe maar wat domme dingen roepen om te intimideren. “Jij gebruikt hen om geld te verdienen.” Touche. Klopt helemaal. Alleen die losers in de auto begrijpen dat toch niet. “Zij doen het voor mij.” zegt het vloggertje vervolgens. (Huh? Dus zij zijn de “poppets on a string”?) Die slimmerds in de auto vinden het allang leuk dat ze met hun domme gedrag op tv komen. “Jij bent het voorbeeld in deze wijk en doe dat dan ook” countert Rot nog een keer. “Nu doet je het weer” zegt ie? Top. Hij denkt dat ie een hele pief is maar zij legt de vinger op de gevoelige plek. “Samen verdienen we het geld. Hoe weet je dat ik het niet deel” zegt ie vervolgens. Op wat voor manier? Iedereen heeft last van jullie. Ga wat nuttigs doen slimmerd. Ook al deel je het, what ever, je bent en blijft een loser. “Zou ik iets mogen vragen?” vraagt de cameraman van RTVNH vervolgens “Jullie willen dat een positief beeld geschapen wordt over jullie? Maar dit is niet echt positief, Ik film hier met haar en jullie komen intimiderend naar haar toe zonder te vragen of jullie iets tussendoor mogen vragen”? Vloggertje: “Oh dat doet Powned en andere media wel?” Cameraman zegt terecht “Ik heb niets met andere media te maken” Vloggertje zegt eerst “Niet zo hypocriet joh” om meteen te vervolgen met “dan heb ik ook niets met jou te maken” (Huh? Eerst is de cameraman hypocriet en vervolgens doet ie hetzelfde als de andere media, zonder te vragen gaan filmen?) Hij wil het gesprek weer zelf bepalen en filmt Rot weer en zegt “Ik ga verder met jou” (Tuurlijk, lekker hypocriet weer je monoloog gaan houden richting raadslid Rot). “Ok zeg dan. Wat vindt je er van. Wat doe je hier. Je zoekt geen oplossing je bent alleen maar negatief” (Nogmaals, jullie verzieken de boel en zij geeft haar reactie. Niet zo moeilijk hoor). Vloggertje gaat door “ons negatief neer zetten…….dan MOET jij ons positief bij Pauw neerzette” (Heheh de aap komt uit de mouw. Rot heeft de tere zieltjes repliek gegeven en nu zijn ze op hun kleine p getrapt. LOL. Geweldig.)…..vervolgens gaat het nog wat over een weer en zoekt ie weer hijl bij zijn matti’s die uit de auto hangen die wat roepen als “jij woont hier niet” (Boeien. Doet er niet toe) . Vloggertje staat nu achter de auto en herhaalt wat hun dwars zit “ons allemaal negatief wegzetten” (NEE DAT HEBBEN JULLIE ZELF GEDAAN LOSERS). Rot probeert het nog eens een keer met het vloggetje “Als jij nu eens ophoudt om hen te filmen en zo negatief neer te zetten….” Vloggertje “Jij hebt bij Pauw gezeten door mij” (Zal best. Maar mis ik iets? Ze had er liever niet gezeten als deze onzin niet gebeurd was. Which part you did not get?) Blijkt wel weer dat ie gehoopt had op een geweldig tv optreden maar dat kregen ze niet mede dankzij Pauw zelf en Rot. Meestal wordt het vloggertje geprezen door zijn achterban vanwege zijn adremheid en onzinnge filmjes. Bij Pauw en ook in dit filmpje krijgt ie weerwoord wat ie vervelend vindt en wordt ie wederom afgetroefd door raadslid Rot). Dan roept ie nog iets “Ik heb een normale toon……en ik hoef niet normaal met jou te praten jij bent geen normale mens”. En maar doorgaan met z’n cameraatje. Het vloggertje zegt ook nog tegen Rot “je bent karakterloos, je bent geen mens” en al hangend uit de auto roept 1 van hen nog “ga maar karakter kopen in Marocco” (Huh? Wist niet dat je dat kon kopen laat staan in Marocco). “Beetje stoer praten achter onze rug” roept 1 nog. Volgens mij ging ze het gesprek aan in Pauw op Nationale TV wat iedereen kon zien en wat ze glansrijk won. Vandaar ook hun intimidatie die ze nu doen. Beetje middelvingers wat opsteken en stoere praatjes uit het raam roepen als ze wegrijden. Ook nu weer staan ze er geweldig zielig op…….dit verzin je toch niet. Wat gebeurd hier. Of is het KOEFNOEN? Niet? Ah jammer.

 • Barend

  Wat ik mis in dit artikel is dat de woordvoerder van de burgemeester toegegeven heeft dat hij een fout gemaakt heeft door aan Joop.nl, een andere werkgever van hem, door te seinen van de tweets van mevr. Meijer. Tevens heeft GeenStijl een punt door te stellen dat alle aandacht nu gericht word op deze tweets, maar niet meer op het feit dat deze jongeren hun buurthuis ooit kwijtgeraakt zijn omdat ze vernielingen pleegde, stalen en er zelfs wapens aan te pas kwamen. Ook jullie doen lekker mee door de tweets van Meijer te blijven belichten en niet het verhaal van deze mevrouw.
  Als je als Zaans nieuws website werkelijk wil dat er oplossingen komen, zal je zelf ook eerlijk moeten berichten hierover. Ik kan mij heugen dat Piet Bakker zich druk maakte ( en terecht) over de opgeblazen hondenpoepbakken rond oudjaarstijd in zijn woonbuurt. Nu doet hij op twitter lacherig om deze situatie; “interessant studiemateriaal voor journalisten: wat als de geïnterviewde ’terugfilmt’ …”. Kom op zeg.

 • clara

  Burgemeester Zaandam kan de situatie niet aan! Lachertje dat alles in het nieuws komt en dit straattuig zoveel aandacht krijgt.

 • PS

  Waar blijven de Turken met hun mening, commentaar, oplossing, plan van aanpak ?
  Moeten de autochtonen weer alles doen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *