K

Zoals het een presentatie van een afstudeerproject betaamt was de spanning voelbaar in zaal 1 van Pathé waar de première van de film “K” (het leven gaat door) zijn primeur had. 

Door: Martin Hammer

Bij de ingang van de zaal werden we ontvangen door Hugo Metsers (de producent van deze film). 15 jaar geleden startte Metsers de opleiding voor filmacteurs en nu, 15 jaar later, heeft hij aansluiting gevonden bij het Media college. Eerst maar eens kijken of je in de trailer iets Zaans ontdek, daarna tikken we door:

De muziek die in de film is gebruikt vertelt haar eigen verhaal omdat deze afkomstig is van artiesten die overleden zijn aan kanker. En de zeven verhaallijnen geven verrassende invalshoeken die zeer adequaat tot één film zijn gemonteerd. Hieruit blijkt de kracht en ervaring van Frank Herrebout die als film, maar vooral als documentairemaker veel ervaring heeft.

Alle 25 studenten kregen de kans om zich te profileren op veelal Zaanse locaties en met eigen verhalen.

Hoewel iedere verhaallijn iets bijzonders had sprong Dirkje van der Pijl in Café het Pand, eruit door het mooie spel, waarbij ze de mannen die haar op onbeschaamde en ongepaste wijze tot een trio wilde verleiden op een mooie manier buitenspel zette (verhaallijn bucketlist). Ook de monteur (Rick Lens) op de locatie Garage Langendijk zette een goede prestatie neer met het natuurlijke spel (verhaallijn APK)

De Zaanse, maar ook Amsterdamse locaties kregen en gaven een mooi podium in een samenspel van talenten waarvan we ongetwijfeld in de (nabije!) toekomst een hoop kunnen verwachten. 

De film zal binnenkort in de Zaanstreek te zien zijn voor het brede publiek, hoe wat waar is nu niet bekend, maar we informeren je graag.

Deel dit artikel:

Een reactie

  • Sjoerd Beekes

    Hij komt in ieder geval ook in café Het Pand.
    De regisseur Frank Herrebout zal hier ook bij aanwezig zijn. De datum volgt nog.
    Zeker de moeite waard!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *