Kaalslag in Schildersbuurt

Het Hobbemaplantsoen in de Zaandamse Schildersbuurt onderging een metamorfose, maar niet eentje waar iedereen blij mee was.

Jan Schoen, bewoner van de Jan van Goyenkade:

“De struiken waren wild, niet keurig genoeg. Doornen in het oog. Dus moeten ze plaatsmaken voor een gladgestreken postzegeltje met wat groen, een laag struikje hier en daar, er doorheen een wandelpaadje. En de vogels die daar schuilden en hebben gebroed? Die gaan maar ergens anders naartoe. Zo gaat dat!”

Boven de situatie zoals die nu is (foto Jan Schoen), onder de oude toestand (Google Streetview). Verhaal gaat onder de foto door.

Nog meer verschillen:

Nu (Jan Schoen)
Toen (Google Streetview)
Nu (Jan Schoen)
Toen (Google Streetview)

Deel dit artikel:

14 reacties op Kaalslag in Schildersbuurt

 1. Peter Goldstein schreef:

  Mensen, kom (nou toch eindelijk eens) in actie!
  https://zaagstad.nl

  • Bart Prins schreef:

   Dit is allemaal nog niet af natuurlijk. Ik vind het wel prettig dat het een beetje opfrist.

   • mm hilhorst schreef:

    Opfrist????? Voor wie? Weer een stukje groen kapot gemaakt voor onze mede aarde bewoners; de dieren. Hoeveel mussen en merels heb jij laatst nog geteld? Of weet je ook niet meer hoe ze eruit zien?

  • Oliver de Wit schreef:

   Ik heb al meerdere keren overwogen aangifte van vandalisme te doen tegen Zaanstad.

   Iedere keer dat ze langskomen met bladblazers en snoei/maaimachines is het groen niet onderhouden, maar volledig vernietigd — een grote berg modder in de straat.

   Struiken, bomen en gras nemen enorm veel warmte op gedurende hittegolven, en zorgen voor sterk verbeterde waterafvoer bij hoosbuien.

 2. Pieter Heine schreef:

  In Krommenie klaag ik over tal van bomen die de gemeente weigert terug te plaatsen.

 3. Jan Schoen schreef:

  Ach ja, Wat was er niet af en niet fris aan de struiken die er stonden?

  • Monique Zonneveld schreef:

   Weg kansen voor vogels, egels en inse ten. Dit slaat echt nergens op. Schaamgroen snik. Alle kansen op biodiversiteit worden gewoon om zeep geholpen. Geen woorden voor.

  • sunniva fluitsma schreef:

   Er werd gezegd bij de presentatie van de plannen: “u heeft een mooie buurt maar het kan nog groener” Nog groener?

 4. Rens Kamminga schreef:

  Het wachten is nu op de aanstelling van een nieuwe wethouder die wel enig gevoel voor natuur en behoud van groen is. Maar gezien de uitslag van de afgelopen verkiezingen (ja , daar zijn ze weer) heb ik er weinig fiducie in. Tegenover mijn woning ben ik ook al meer dan 2(twee)jaar aan het knokken met de gemeente voor het herplaatsen van een drietal (door onverlaten) gesloopte berkenboompjes. Zo komen wij er wel 😰.

 5. Eelco Aartsen schreef:

  Mooi! Tegels erin en er kan geparkeerd worden, ruim baan voor de automobiel! Weg met al dat rommelige groen. Dat vergt alleen maar onderhoud.

  • Teun de Vries schreef:

   Kennelijk nieuw belijd tegels eruit en puin ervoor in de plaats watert beter af? Bij de overweg houd het trottoir op en gaat even verder in een puin paadje, voorheen een doorlopend trottoir richting Frans Halsstraat nu moet je met rollator de versmalde weg op, of door het puin paadje vroeten. Lekker veilig.

 6. Maut Boshart schreef:

  Heet de wethouder van groen geen Breunesse en was deze niet de aanvoerder van Groen links bij de verkiezingen|?

Hier vind je onze regels

Reageren? Ja, graag!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.