Kampioenen! Kampioenen! Olé, olé, olé! Hoera voor Anja Groot!

Assendelft mag haar platte kar van stal halen en versieren! Een ereronde door het sliertige dorp is op z’n plek! Anja Groot is de kakelverse wereldkampioen zoetwatervissen voor dames! En dat is geen kwestie van toeval of geluk: ze flikt het voor de vierde(!) keer! 

Van vissen hebben we geen aas gegeten op de redactie, daarom legden we ons oor te luister bij een vissende buurman (die we overigens nog nooit iets hebben zien vangen). Hij vertelde dat Anja een echte topsporter is:

‘Het is geen kwestie van hengel uitgooien en ophalen. Het komt aan op ‘luisteren’ naar de vis, op de juiste manier het -perfecte! – voer in het water brengen, rekening houden met de wind, opperste concentratie behouden gedurende de hele wedstrijd (‘Nooit verslappen!’) en minutieus trefzeker de hengel ophalen.’ 

De wedstrijd vond plaats in het Gravelines (Frankrijk). Het zal nog lang onrustig zijn onder de vissenbevolking van het riviertje de Aa.

Anja, je bent onze held! 

PS In 2017 ontving zij voor haar prestatie de Zaanse Sportpenning. We zijn benieuwd wat de gemeente dit jaar voor haar in petto heeft!

De foto boven komt van de Facebookpagina van Anja


Advertentie

Deel dit artikel:

2 reacties

 • Cor Frederiks

  Wereldkampioen in vissen vangen? Wat is dit voor flauwekul? En is daar een sportpenning voor uitgereikt? Het verbaasd mij dat de Dierenbescherming niet hiertegen geprotesteerd heeft. Volgens mij zijn er toch genoeg inwoners van Zaanstad die presteren op echt sportgebied.

  • Bert Versteeg

   Wat zeg je nou, Cor ?
   Flauwekul?
   Het heet niet voor niets SPORTvissen !
   Jij hebt geen flauw benul wat er allemaal bij een viswedstrijd komt kijken!
   Kampioen sportvissen worden is echt geen kwestie van geluk.
   Het is keihard trainen, verder moet je het wedstrijdwater verkennen en een gedegen voorbereiding zoals het bepalen van de tactiek, de keuze van het aas, het bepalen van het lokvoer en de vissoort waarop je wilt vissen is ook heel belangrijk.
   Er zijn wedstrijden voor heren, dames, jeugd en veteranen in diverse kampioenschappen, zowel individueel als per team ( dobber-, feeder-, karper-, zeevissen en streetfishing )

   Anja, van harte gefeliciteerd !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *