Wereldkampioen Anja Groot: de viskoningin! (update: Sportpenning!)

Anja! Anja! Anja! Anja! We are the kampioenen! Nederland, oh, Nederland! Wij houden van Oranje!

De 29-jarige Assendelftse Anja Groot viste in Sziger (dat is in Hongarije) goud op tijdens het wereldkampioenschap 2017.  Kleine aanpassingen kunnen grote gevolgen hebben en hoe dan ook: als je het voor de tweede keer flikt, dan kan het geen geluk zijn! 

De uitrusting, haar materiaal, middelen, de mensen om haar heen, technisch en tactisch inzicht, handelingen, motoriek, ervaring, op welke vis richt ze zich, de onder en bovenantenne, welk drijflichaam, een andere voertechniek, de dobber, haar aas, haak, lood op de lijn, wat is de dikte van de draad… haar aaspresentatie… ze was beter dan iedereen.


UPDATE 20/9-2017: Anja Groot krijgt donderdagavond 21 september om 19.30 uit handen van burgemeester Vreeman de Zaanse Sportpenning. Zaanse Sportpenningen voor Nederlandse en Europees kampioenen worden eens per jaar uitgereikt. De uitreiking van de Sportpenning aan een Wereldkampioen vindt plaats kort na het behalen van de sportprestatie.


Met de vangst van meer dan 600 katvissen liet ze al haar concurrenten achter het net vissen zich.

Foto: Sjors Milder

‘Een hakie, aasje en te veel vrije tijd’ wist onze buurman over vissen te vertellen. Maar zo makkelijk is het dus niet. De buren van Anja weten dat allang. Zij versierden Anja’s huis in Assendelft voor als ze vannacht -na een busreis van 20 uur thuiskomt. (we schrijven dit maandagavond 23:20 uur, maar mogen het niet eerder plaatsen omdat Anja de Orkaan leest en het is een verrassing):


Mocht er ooit een Zaans buurtkampioenschap Vissen georganiseerd worden, dan hopen wij dat de buurt van Anja wordt buitengesloten. Ze schijnt namelijk haar hele straat aan het vissen te brengen. Buurvrouw Paula Schenk vertelt:

“We wonen aan het water en alle buren zitten vaak bij elkaar in de tuin te vissen en dan vertelt Anja over de verschillende vissen en hoe ze te vangen.”

Foto: Paula Schenk

Dit is Anja met een hoop vissen.

 

Foto: Sjors Milder

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *