Klaas Bankersen (95) als eerste Oostknollendammer geprikt

Nieuws uit Oostknollendam van ‘onze man’ aldaar, Bart van der Laan: Klaas Bankersen (95), model-vrijwilliger bij de plaatselijke voetbalclub, heeft als eerste inwoner van Oostknollendam zijn vaccinatie tegen Covid-19 te pakken.

Niet in Koog aan de Zaan (want die priklocatie gaat pas in april open), niet in Purmerend, de centrale vaccinatieplek voor het GGD-gebied Zaanstreek Waterland, maar in Alkmaar.

Bankersen:

”Ergens bij het AZ-stadion. ‘Ze hadden het goed voor elkaar. Het was in een grote ruimte, soort tent; veel hulpvaardige mensen eromheen. Allemaal op afstand. Nee, heb er totaal geen last van gehad”.

Over zes weken volgt de tweede prik.

Meer over Klaas Bankersen? Lees het hier.

Deel dit artikel:

5 reacties

 • Peter Blokker

  als ik als eerste bij mij in de straat wordt geprikt kom ik dan ook in de krant?

 • Keimpe Roedema

  Wel goed geregeld, die “centraal” gelegen priklocaties. Voor mensen in de Zaanstreek dus of Purmerend of Alkmaar.

  Wat een gepruts.

  • De Orkaan

   De reactie van de GGD: “Afspraken worden gemaakt via het landelijke telefoonnummer en dus niet via de GGD Zaanstreek-Waterland. Het beleid is dat mensen zelf mogen aangeven waar zij gevaccineerd willen worden. Voor inwoners van Zaanstreek-Waterland is de centrale locatie De Beuk in Purmerend beschikbaar. De medewerkers van het landelijke callcenter zijn geïnstrueerd om mee te denken en geven aan waar de dichtstbijzijnde vaccinatielocatie is. Hoewel de GGD de context van deze specifieke situatie niet kent is denkbaar dat voor Alkmaar is gekozen omdat qua (auto)reistijd vanuit Oostknollendam de vaccinatielocatie Alkmaar ongeveer even ver is als de vaccinatielocatie in Purmerend.”

   • Bart van der Laan

    Sterker nog: Oostknollendam grenst vrijwel aan Alkmaar, met alleen de Tapsloot en de Knollendammervaart er nog tussen. Aan ‘de andere kant’ ligt de Starnmeer, gemeente Alkmaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *