Klein schoolkorfbaldrama voor Vuurvogels

Voor vijf meiden en drie jongens van ICBS de Vuurvogel eindigde het grootse en meest gave schoolkorfbaltoernooi van de wereld in een teleurstelling. Door een misverstand rond de regels is het team uit groep 5 van meester Remco van de Blom uitgesloten van de competitie. Een korfbalteam moet namelijk uit evenveel meisjes als jongens bestaan. 

Dat het team werd uitgesloten kwam als donderslag bij heldere hemel: de Vuurvogels C1 waren on fire, en zij hadden voldoende punten voor een finaleplaats. Toen gisteravond de mededeling kwam dat zij niet mochten meespelen, vloeiden er bittere tranen. 

Wij belden met Tristan Draaisma van ZKC’31 om te vragen wat er misging. Draaisma laat weten dat hij het heel sneu vindt, maar: 

‘We hebben de regels naar de scholen gecommuniceerd. Twee jongens en twee meisjes is de regel. We hebben weleens teams op het veld staan die daar niet aan voldoen. Daarvoor geldt de regel dat ze niet in aanmerking komen voor de competitie. Dit team heeft gespeeld in de veronderstelling dat ze gewoon meespeelden. We moeten goed kijken of de communicatie volgend jaar scherper kan.’

Meester Remco stelt dat hij voorheen met schoolkorfbal te maken had met ZKC. Zij knepen een oogje dicht en de meiden die ‘jongen’ waren en andersom droegen een shirtje binnenstebuiten. ZKV was altijd strenger.

Het team was erg verdrietig: 

‘Maar we hebben het in de klas goed besproken. Als een van de andere teams van de Vuurvogel wint, dan gaan we met zijn alle de prijs halen. We winnen dat voor iedereen. Er leeft een sterk teamgevoel in de klas.’ 

Meester Remco benadrukt dat hij de organisatie niets verwijt:

‘Het is een misverstand aan twee kanten. Volgend jaar pakken we het anders aan.’ 

Door: Merel Kan, op basis van informatie ouders Vuurvogels, Tristan Draaisma, Remco van de Blom. Foto: Orkaan-archief van Hans Smit.

Deel dit artikel:

4 reacties

 • Y.O Kleijn

  Wat fijn dat de regels zo goed gevolgd worden! Daar hebben die kinderen wat aan! Eerst mee laten spelen en ze vervolgens uitsluiten. Belachelijk!

 • Niek A.F. Grandiek

  als een van de meisjes zich een jongen voelt is het probleem opgelost…. laat ze toch spelen.
  …. ja, dat issum, dat is de paarse krokodil!
  Nee nee, eerst formulier invullen.
  Ja maar , dat issum.

 • jeroen Bakker

  belachelijk en redactie van de orkaan gebruik in het vervolg een foto van de juiste vereniging en niet een random foto van kv furore uit assendelft

 • Mariët Huitema

  Regels zijn regels en die zijn duidelijk gecommuniceerd naar de scholen dus niet zeuren en ik heb gelukkig alleen maar blije kinderen gezien en volgens mij is dat het doel.
  KVZ (voorheen zkv)organiseert al jaren dit fantastische toernooi jammer van dit negatieve stukje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *