Kogerveld blijft zich verzetten tegen nieuwe school in het groen

In Kogerveld zijn door een actiegroep die geen nieuwe school op de hoek Veldbloemenweg / Hondsdrafweg wil, ruim 1.300 handtekeningen opgehaald om hun standpunt bij de gemeente te bepleiten.

Via de Facebookgroep Kogerveld in Actie voor een Groene Wijk wordt de druk op de gemeente opgevoerd.

Op 11 augustus werd de grens van 1.000 handtekeningen gehaald. Gister stond de teller op 1.321.

Volgens tekeningen die op de site zijn gepubliceerd krijgt de nieuwe school twee verdiepingen en wordt 4.500 m2 groot, waarmee de hele groenstrook opgeofferd wordt. Er zou ruimte zijn voor 390 leerlingen, dat zou drie maal zoveel zijn als de capaciteit van de huidige school volgens bewoners.

Volgens Zaanstad zou het om een ‘voorkeurslocatie’ gaan waarmee de suggestie wordt gewekt dat ook andere plekken een optie zijn. Op de informatieavond werd alleen deze locatie toegelicht.

In de wijkkrant van Kogerveld – een orgaan van de gemeente – wordt bewoners die tegen de locatie zijn ‘kinderlijke verdeeldheid’ verweten. Volgens de auteur heeft de gemeente Zaanstad “de ideale locatie gevonden middenin de wijk.” Bewoners zouden die echter “liever niet bij mij in de buurt hebben”.

Lees ook: Kogerveld wil ‘groene hart’ houden en nieuwe school op andere plek

Deel dit artikel:

4 reacties

 • Chris van der Velden

  Wat groen is moet groen blijven! Dat is belangrijk voor de leefbaarheid en voor het milieu ivm het afvoeren van regenwater.

  Alternatief:
  Het terrein van voorheen Kan Palen, De Hemmes, en het terrein aan de provinciale weg, waar vroeger Reklaspits zat.

 • André Onsman

  bij de ingang van het jagersveld is een prima plek vlak bij de sportvelden . de infrastructuur van deze plek ivm verkeers doorstroming zou ideaal zijn . ook op de fiets prima bereikbaar, en er wordt daar geen groen opgeofferd .

 • Frans Kwast

  Zelfs de scholenbouw wordt opgeofferd aan projectontwikkelaars en het groen. Ontwikkelaars krijgen de beste locaties en een schooltje wordt ergens op een groenstrook tussen flats weggemoffeld.
  Zaanstad: zelfs met het, huidige, zwakke bestuur, kan dit beter opgelost worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *