Koning Willem-Alexander in Zaandam bij 40-jarig VluchtelingenWerk

Koning Willem-Alexander is donderdagmiddag 10 oktober in Zaandam aanwezig bij de bijeenkomst ter gelegenheid van het 40-jarig jubileum van VluchtelingenWerk Nederland.

“Dit is een prachtig gebaar naar onze duizenden vrijwilligers, van wie velen zich al jarenlang belangeloos inzetten voor de bescherming en integratie van vluchtelingen in Nederland”, aldus Abdeluheb Choho, directeur van VluchtelingenWerk Nederland.

VluchtelingenWerk zet zich in voor de bescherming van mensen die hun land moesten verlaten vanwege oorlog, politiek geweld, hun seksuele geaardheid, afkomst of religie. De organisatie biedt aan hen de noodzakelijke juridische en maatschappelijke veiligheid door hen te begeleiden vanaf het moment van aankomst in Nederland tot en met de integratie in de samenleving.

Vluchtelingen en vrijwilligers van VluchtelingenWerk staan in het middelpunt tijdens de jubileumbijeenkomst. Er wordt terug- en vooruitgeblikt met directeur Abdeluheb Choho en historicus en columnist James Kennedy. Daarnaast vertellen vluchtelingen van toen en nu over hun ervaringen rond hun opvang in Nederland. Ook worden de VluchtelingenWerk Awards uitgereikt voor het creëren van draagvlak in de samenleving. Afsluitend spreekt Koning Willem-Alexander met medewerkers, vrijwilligers en vluchtelingen.

VluchtelingenWerk Nederland is een onafhankelijke organisatie met bijna 15.000 vrijwilligers, 65.000 donateurs en vele samenwerkingspartners.

Bronnen: RVD, Vluchtelingenwerk

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *