Kop van Gedempte Gracht fietsvrij?

Binnen 1 minuut werd De Orkaan al door een blauw uniform aangesproken: “we gaan toch niet hier onze fiets parkeren!”

We durfden natuurlijk geen “ja” te zeggen maar als we dat wel hadden gedaan, was onze fiets van een groen label voorzien en na een uur afgevoerd naar het fietsendepot aan de Aris van Broekweg.

De gemeente gaat het wildparkeren van fietsen op de kop van de Gedempte Gracht aanpakken. Winkels worden dan beter bereikbaar: “verkeerd gestalde fietsen rond het einde van de Gedempte Gracht worden weggehaald.”

De gemeente heeft al een voorlichtingsactie gevoerd om de overlast van geparkeerde fietsen te beperken maar dat had maar een beperkt (lees: “geen”) effect.

Verwijderde fietsen zijn tegen een vergoeding van € 20 op te halen in het gemeentelijke fietsendepot aan de Aris van Broekweg.

Maar helpt het? Wel dus. Hier dezelfde plek op maandagochtend 22 augustus 9:00. Vier fietsen.

kop gedempte gracht 22 aug 2016

Deel dit artikel:

12 reacties

 • Ruud Hartog

  Wordt dat plekje nou terras?
  Gaat dat door?
  De Orkaan 28 juni 2016

 • Odile DeFraye

  De Dam is tegenwoordig weer brommerpad wisten jullie dat al? Volgens de Politie moet ik hiervoor bij Gemeente Zaanstad zijn. Volgens Gemeente Zaanstad bij de Politie…Interessant hè?!

 • Maut Boshart

  Zo door gaan, elke weggehaalde fiets scheelt de middenstand weer minstens een klant.

  • Rob

   Flauwekul. Fiets op de brug parkeren of in het fietspakhuis, lekker veilig. Stukkie lopen. Doe ik ook en doet me geen centje pijn. Fietsen horen niet op de Gracht, staan ze alleen maar in de weg.

   • Boon

    Als ik mijn fiets niet mee mag verkopen ze op de Gracht niets meer aan mij. Moet al voor elk zakje betalen dus ik neem het zo mee voor in de fietstas. Zo krijg je straks alleen horecaffers want boodschappers zijn niet welkom.

    • More

     Zakjes voor levensmiddelen op de markt zijn gratis, hoe kun je anders je sperzieboontjes meenemen? Winkeliers mogen wel plastic tassen aanbieden die geld kosten. En er zijn uitzonderingen: zo mogen sommige groenten, fruit, vis en brood nog wel in een tasje worden aangeboden.

     En wat is het probleem om gewoon zelf even een draagtas mee te nemen, het lukraak parkeren van een fiets is gewoon niet mogelijk om nu dit probleem af te schuiven op de ondernemers is echt jammer. Daar ligt het probleem namelijk niet. Er is plek genoeg om je fiets te parkeren helaas is een stukje regulering nodig, net als met het parkeren van een auto, anders wordt het een zooitje.

 • Huibert Latenstein

  Had mijn fiets ook een keer keurig op de vastgestelde plaats gezet. Kwam terug en weg fiets. Denk ik ga er toch even achterheen. En wat bleek mijn fiets verwijderd en kon hem voor € 20,00 weer bij het depot ophalen. Ik zeg tegen zo’n figuur hij stond echt in het vak. Nee hoor zij die eikel, wij halen alleen fietsen weg buiten het vak, sindsdien ga ik zo weinig mogelijk naar het centrum en als ik ga lopend.

 • Broekjevol de 3e

  Mooi. Allemaal weg halen. Kom je naar het centrum met je auto, zet je dat stuk blik netjes in een parkeer garage struikel je vervolgens over een berg oud ijzer wat er lukraak neer gekwakt is.

 • faja

  Wat een geluk, natuurlijk fietsen op plekken waar ze horen, wordt het misschien toch nog een mooie stad om trots op te zijn . Boodschappen doen tasje of tasje op wieltjes mee ! Willen we soms op de fiets naar het toilet?
  Ja, ja laten er nu toch spelregels zijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *