Vanavond speelde KZ thuis de tweede wedstrijd in de play offs tegen PKC uit Papendrecht waarvan vorige week de eerste wedstrijd al was verloren. Bij winst zou er aanstaande dinsdag een beslissende derde wedstrijd volgen. Die komt er niet, PKC was 14-21 te sterk in Topsportcentrum de Koog.

KZ begon sterk in eigen huis. Al na 15 seconden scoorde Alwin Out de 1-0. Nikki Boerhout en Marjolijn Schenk zorgden voor een 3 – 0 voorsprong. PKC kon iets terugdoen, maar KZ liep langzaam maar zeker verder uit. De grootste voorsprong was bij 6 – 3. PKC speelde het vanaf dat moment slimmer en meer volwassen uit. De eerste helft leek op een kopie van de vorige wedstrijd, want met rust stond het 7 – 13 in het voordeel van de club uit Papendrecht.

KZ in actie tegen PKC.

Na rust scoorde Esther Cordus de 8 – 13, maar KZ kwam niet meer dichterbij. Met wissels probeerde coach Tim Bakker nog wat te bewerkstelligen, maar veel hielp het allemaal niet. PKC was een maatje te groot en daarom staan zij volgende week verdiend in Ahoy Rotterdam om het in de finale op te nemen tegen DVO uit Bennekom.