Zaterdagavond speelde KZ Koog Zaandijk de Zaanse derby in de Korfballeague tegen Groen Geel uit Wormer. Na het debacle van vorige week voor Groen Geel tegen KCC moest er gewonnen worden. KZ was al veilig voor de play offs en wilde de goede lijn doorzetten tegen de hekkensluiter uit Wormer. Dat lukte, de ‘Super Koogers’ wonnen met 25-19.

In een goedgevulde Topsporthal De Koog schoot KZ uit de startblokken en binnen no time stond het 3 – 0. Groen Geel kon iets terugdoen aan de hand van Fanny van Heuvelen. Via nog twee goals werd het 3 – 3. Groen Geel liep toen via Romy Knuppe uit naar 3 – 5. Aan de hand van Merijn van der Goorbergh kwam KZ terug tot 5 -5. Via goals om en om stond het met rust verrassend 7 – 8 in het voordeel van de Wormers.

Tweede helft

Direct na rust nam KZ de overhand en schakelde een tandje bij. Via Schenk, Krook en Out liep KZ uit naar een 12 – 9 voorsprong. Groen Geel kwam steeds terug tot twee punten, maar bij 18 – 14 was het verzet gebroken. Thomas Schagen had ondertussen een gele kaart gekregen en mocht voor 4 minuten naar de zijkant. De voorsprong van KZ kwam niet verder meer in gevaar. Uiteindelijk werd de eindstand bepaald op 25 – 19, met de laatste goal aan de hand van Esther Cordus.

Tim Bakker, de coach van KZ reageerde op de overwinning van zijn ploeg:

‘Na rust maakten wij het verschil. Ik vond ons de eerste helft verre van scherp. De verdediging was slecht en de aanval niet wat we wilden. De scherpte was er dus gewoon niet en Groen Geel heeft het prima gedaan. We waren ondermaats en het ging moeizaam, maar uiteindelijk hebben wij meer kwaliteit. Nu gaat de focus langzaam aan richting de play-offs. We worden 4e waarschijnlijk dus ik wil de komende weken goede weken draaien.’

Coach Chris Beuk van Groen Geel was realistisch na afloop:

‘Het was een wedstrijd met twee gezichten. De eerste helft was niet goed, ondanks dat we met een voorsprong de rust ingaan. Het verdedigende plan was wel goed, maar het andere vak had het gewoon lastig. De tweede helft maken we dat wel goed. De winst heeft er niet ingezeten, ondanks dat we een aantal keer voor kwamen te staan. Ik wil de ploeg wel een compliment maken, want we straalden weer plezier uit en dat was lang geleden. We willen het komende seizoen gaan bouwen en de doelstelling is om komende seizoen in de Korfballeague 2 al mee te doen voor de play-offs.”

Door: Dennis Dallinga.