Krimpt de kermis?

“Het lijkt wel alsof de kermis elk jaar kleiner wordt” dacht fotograaf Erik Esteie toen hij over de kermis in Zaandam liep.

Het was hem twee jaar geleden al opgevallen maar sindsdien lijkt de kermis opnieuw gekrompen.

Hij deed een rondje kermis en maakte foto’s om zijn vermoeden kracht bij te zettten.

Hij zette zijn fiets voor Visbeek en liep richting de Burcht. Waar is de kermis?


Verderop is de kermis helemaal ver te zoeken

Verder op de Burcht: een zee van ruimte.

Op de hoek van de Bucht en de Prins Hendrikkade: zelfs ruimte om auto’s te parkeren. Midden op de Burcht opnieuw een zee van ruimte.

Bij de Wilhelminabrug aan de linkerkant weer plekken waar kramen hadden kunnen staan en ook op de hoek Zuiddijk/Savorn1n Lohmanstraat. Het wordt eentonig….

Op de hoek van de Brucht staat in de verte een attractie met vliegende olifantjes en andere dieren maar die staat er wel heel verlaten bij… (wat zal de exploitant er van vinden dat hij zo moederziel alleen staat).

Het organiserende bureau De Kermisgids (Alphen a/d Rijn) heeft wellicht wat stageld laten liggen. (Een paar jaar geleden was er al een fout met de booster en zweefmolen die niet tegelijkertijd open konden.)

De website van De Kermisgids is een rommeltje, de attracties die staan aangekondigd staan er niet en die er wel staan komen niet op hun website voor.

Deel dit artikel:

7 reacties

 • Ruud (brabozaankanter)

  Dit heeft misschien te maken met streng verscherpte veiligheidsmaatregelen?, meer ruimte voor hulpdiensen e.d…?

 • Siem

  Het is een grote aanfluiting deze kermis in Zaandam. De mensen gaan ook naar buur gemeentes met hun kinderen waar kermis is.. Volendam bijv. veel goedkoper.

  • Joop Tralala

   Siem, van Zaandam naar Volendam en terug??? Leuke benzine resp. OV kosten. Misschien effe meetellen en dan kom je er achter dat kermis steeds duurder wordt en vrijwel onbetaalbaar om met je kleine kinderen naar toe te gaan. Krankzinnige prijzen voor een rondje draaimolen enz.

 • Johan Schurink-Krauts

  Wellicht zijn er gewoon teveel kermissen tegelijkertijd in de regio, daar zou wel eens het pijnpunt kunnen zitten.

  • Erik Esteie

   Tot een paar jaar terug was er geen probleem omdat de kermis in Zaandam in het tweede weekend van september begon (na de kermis van Volendam)

   De kermis heeft echter moeten wijken voor de Dam tot Dam loop en is nu een week eerder(tegelijk met de kermis in Volendam)

 • Siem

  Altijd gelijk Erik.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *