Krommenieër Kroniek met tableau

Het Historisch Genootschap Crommenie (HGC) bracht eind mei kroniek nr, 102 (!) uit. In dit nummer wordt aandacht besteed aan de metamorfose van Het Blok, waar het merendeel van de huizen wordt vervangen door nieuwbouw.

De geschiedenis van Het Blok komt aan bod in de Kroniek, maar ook worden er herinneringen opgehaald met (oud)-bewoners van de buurt.

Daarnaast verhalen over honk- en softbalvereniging Cromtigers (50 jaar geleden begonnen en van oud-Krommenieër Gerrit Kuiper.

Wij sloegen aan op de foto op de omslag: een tegeltableau uit de School met de Bijbel aan de Dr. Kuijperkade op een het Blok. Er zijn volgens redacteur Han Lieshout verschillende tableaus weggetimmerd bij verbouwingen van de school. Nu is aangewezen als gemeentelijk monument, komen de verschillende tableaus bij renovatie weer tevoorschijn. De foto kwam uit het HGC-archief. We schreven al eerder over de school, drie jaar geleden in de Geveltoerist en in maart van dit jaar toen het een gemeentelijk monument werd.

Losse nummers zijn te koop bij huize Barkeloo tijdens de openingsuren of bij boekhandel Stumpel.

Deel dit artikel:

Een reactie

  • Henk Visser

    Wat leuk. Ik kan me deze tegels nog heel vaag herinneren omdat ik als kind daar op school ging. En het zou kunnen dat ik nog ergens een foto heb met alle kinderen en meester en juffen van de School voor het pand.
    Nostalgie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *