Tijdelijk kronkelpad bij Guisweg (filmpje)

De werkzaamheden aan de Guisweg zijn in volle gang. De rotonde is zo goed als af, de Dr. J. Mulderstraat die fietsstraat moet worden, nadert z’n voltooiing.

Aan de oversteek naar de Wezelstraat wordt nog gewerkt. Vanaf 8 oktober wordt daar de oversteek volledig vernieuwd. De tijdelijke situatie is voor overstekende fietsers en voetgangers op z’n zachts gezegd ‘lastig’.

De aansluiting voor voetgangers die nu niet goed aan lijkt te sluiten op het trottoir langs de Dr. J. Mulderstraat wordt in oktober in orde gemaakt.

Volgens projectleider Thijs Koelemeijer wordt de kruising Wezelstraat/ Guisweg compleet vernieuwd. Er komen nieuwe verkeerslichten. De oversteek wordt opgeschoven richting de rotonde.

Wie oversteekt vanaf de Wezelstraat moet nu nog tijdelijk schuin de fietsstraat over (waar ook auto’s rijden) om bij de toegang tot de stoep langs de Dr. J. Mulderstraat te komen omdat er recht tegenover de oversteekplek een parkeerplaats is. Maar dat verandert dus in de loop van deze maand.

Ingewikkeld? Hier een filmpje waar we de route lopen (verhaal gaat onder film door).

Susan Evers die foto helemaal boven maakte, informeerde bij de gemeente naar de situatie. Daar werd haar ook verteld dat de oversteek nog verplaatst gaat worden.

Op de tekening van de nieuwe situatie lijkt het er trouwens op dat de voetgangers een stukje over de fietsafslag moeten. Er zijn drie parkeerplekken ingetekend, in werkelijkheid zijn dat er vier. De nieuwe oversteek moet aansluiten op de toegang tot de stoep. Het kastje dat er nu staat, de automaat voor de verkeerslichten, wordt ook verplaatst.

De tijdelijke oversteek is volgens bewoners behoorlijk gevaarlijk en ze vragen zich af waarom het zolang moet duren voordat dit stukje zand wordt aangepakt. Het is een erg druk stuk waar veel mensen oversteken.

Foto S. van Westen

Deel dit artikel:

3 reacties

  • Ernst Debets

    Dit bewijst maar weer dat degene die dit soort verkeerssituaties ontwerpt totaal niet nadenkt. Als je weet dat het vervolg van de voetgangersoversteek aan de overzijde van de fietsstraat ligt dan is het toch logisch dat je de verbinding met het voetpad langs de Dr.J.Mulderstraat recht tegenover het stoplicht aanlegt? Of denk ik nu niet logisch na? Daarnaast zijn de rijplaten die nu over de aansluiting liggen met het fietspad redelijk gevaarlijk bij nat weer (uitglijgevaar)en zijn met enige regenbuien verworden tot één grote modderpoel. Leg dan maar stalen rijplaten neer, die voldoen volgens mij prima.

    • De Orkaan

      Het is wel de bedoeling dat er een juiste aansluiting komt. De tijdelijke oplossing is weinig gelukkig en het duurt ook nog even. Het moet worden zoals op de tekening staat (met 4 parkeerplaatsen dan).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *