Kultuurklutser neemt eerste horde referendum

De actiegroep Kultuurklutser heeft genoeg geldige handtekeningen ingeleverd om de raad te laten beslissen of er een referendum over het Cultuurcluster komt.

Er waren er 500 nodig en initiatiefnemer Jan de Bruin had voor de zekerheid lijsten ingeleverd met 564 namen.

Uiteindelijk bleken er twee minderjarigen op de lijst voor te komen en 37 personen die niet in Zaanstad woonden. De overigen 525 waren kiesgerechtigd waardoor het voorstel naar de raad kan.

Of er een referendum komt is nog lang niet zeker. Daar beslist de raad over. B&W staat op het standpunt dat de beslissing over zo’n cluster eigenlijk al gevallen is, dus dat er geen besluit meer komt waarover een referendum uitspraak kan doen. Kultuurklutser staat op het standpunt dat het besluit om 7,7 miljoen extra uit te trekken wel degelijk onderdeel van een referendum kan zijn.

Deel dit artikel:

4 reacties op Kultuurklutser neemt eerste horde referendum

 1. Kultuurklutser schreef:

  Naast het oordeel van de raad of e.e.a. wel referendabel zou zijn, is het NU zaak om nog op tijd tot de benodigde 5000 handtekeningen te komen, wil het referendum ook doorgaan.
  Dus hup, downloaden die lijsten en handtekeningen verzamelen bij je familie , je buren, je collega’s, je clubgenoten en de straat op!
  En vergeet niet zelf te tekenen, mocht je dat nog niet gedaan hebben 😉
  N.B. wel netjes en volledig invullen, want je ziet, burgerzaken is streng!
  Zie http://www.kultuurklutser.nl/nieuws/mogelijkheden-fysiek-ondertekenen-ondersteuningsverklaring/

 2. Kultuurklutser schreef:

  Op 2 en 9 februari om 19:00 uur zal de raad in het Zaanstad Beraad in het gemeentehuis over de (exorbitante) kosten en een eventueel referendum discussieren. Dit is openbaar. Je kan je zelfs opgeven om in te spreken. Een overvolle publieke tribune en spandoeken zouden geweldig zijn!
  Op 16 februari besluit de raad over zowel de kosten als over het referendum…

Hier vind je onze regels

Reageren? Ja, graag!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.