Kunsteiland toont ‘oude glorie’ Zaaneiland (filmpje)

Het weer zit niet echt mee dit weekend voor het Kunsteiland maar een groot deel van het evenement speelt zich af binnenshuis, dus dat valt mee.

Tussen de huisbezoeken door is het de moeite waard om de expositie op het ‘Zaaneiland-park’ tussen Mellum en Halligen te bekijken. Op zo’n 20 doeken zijn levensgrote historische beelden uit de geschiedenis van het Zaaneiland te zien.

De foto’s tonen het eiland toen het nog een echt een eiland was. Houthandels, houtboten, luchtfoto’s, het pontje, het zwembad, de brug, de oude huizen en er is een reproductie van het Hemmes-schilderij van Claude Monet dat in het Zaans Museum hangt.

Kunsteiland is vandaag en morgen, 7 en 8 oktober, op het Zaaneiland. In 16 huizen en één schip is werk van 27 kunstenaars te zien, daarnaast zijn er rondleidingen, een puzzeltocht voor kinderen en 32 huiskamerconcerten.

Ook burgemeester Hamming bezocht het Kunsteiland, hier op weg met zijn vrouw en een gids naar de kunstboot die op de kop van het Eiland ligt (klik op de afbeelding voor een vergroting).

Start van rondleidingen bij het INFOcentrum, Badhuisweg 1. Hier de toelichting.

 

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *