Kunstschip Wormerveer vertrekt (filmpje)

Vandaag is het kunstschip dat een ligplaats heeft naast de Zaanbrug in Wormerveer vertrokken naar Arnhem. Daar zal het worden opgeknapt zodat de nieuwe eigenaren er rond de jaarwisseling comfortabel in kunnen wonen.

Het schip is zaterdag en gisteren ontdaan van de kunstwerken van de in 2016 overleden kunstenaar Ruud Arkeveld. Diverse mensen hebben stukjes kunst opgehaald om in hun tuin te kunnen plaatsen. Ook de dochter van de kunstenaar heeft werk meegenomen.

Michel Schermer filmde en fotografeerde het vertrek:

Deel dit artikel:

5 reacties op Kunstschip Wormerveer vertrekt (filmpje)

 1. Fred Blijestein schreef:

  Gelukkig is die oudijzer boot eindelijk weg. De eigenaar moest zich schamen om zich kunstenaar te noemen.

  • Deniece Badloe schreef:

   De eigenaar schaamde zich ook dood.

  • Rik Romijn schreef:

   Wat een gemekker, kunst is een groot begrip maar laat a.u.b iedereen in zijn waarde. De kunstenaar is in 2016 overleden een beetje respect mag wel hoor. Deze kunstenaar heeft ook familie dus een beetje minder mag ook wel.

 2. Dirk Schoonderbeek schreef:

  Ook zo jammer dat de voormalige eigenaar een ligplaats heeft gekregen op die plek. Het zicht op de prachtige historische panden op de Veerdijk wordt er vreselijk door verstoord. Deze eigenaar, Dhr. Arkeveld was gemeenteraadslid voor de PVDA. Ik insinueer niets. Nu moet er voor de verbouwing weer een Omgevingsvergunning verstrekt worden. Waar blijft de Historische Vereniging Wormerveer?

  • Jan Betlem schreef:

   Dick jij insinueert wel iets, wat volgens mij niet juist is, want volgens mij is de heer Arkeveld directeur van het Erasmushuis geweest en bij mijn weten geen PVDA raadslid geweest. Of dat moet geweest zijn voor 1978. En daar mee insinueer jij dat hij daar voordeel van heeft gehad terwijl hij het niet was, bijzonder.
   En wat bedoel je met de Historische Vereniging Wormerveer, is dit al historie?

Hier vind je onze regels

Reageren? Ja, graag!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.