Laatste jaar hondenbelasting Zaanstad?

Op 25 september stuurde het college van B&W een brief naar de gemeenteraad: “Het college onderzoekt of aan de raad kan worden voorgesteld om vanaf 2020 de hondenbelasting af te schaffen.”

Beloofd is beloofd. Onderzoeken dus maar (niet of ze hondenbelasting gaan afschaffen maar of ze dat aan de raad gaan voorstellen). Wij zijn benieuwd en herhalen die belofte dus hier nog maar eens.

In 2017 was de hondenbelasting € 70,18 voor de eerste hond, in 2018 € 71,51 en in 2019 wordt dat € 72,51.

Voor de tweede en volgende hond (per hond erbij) moest in 2017 € 114,94 worden betaald, in 2018 € 117,12 en in 2019 gaat dat naar € 118,76.

Nul (zero, ‘0’) in 2020?

Hondenbelasting afschaffen scheelt ongeveer € 600.000 inkomsten voor Zaanstad.

De foto maakten we in 2016 van een reizende kermishond in Zaandam, waarvoor vast geen belasting in Zaanstad werd betaald.

Deel dit artikel:

5 reacties

 • Bart

  Heb er weinig vertrouwen in. En intussen betaal ik hondenbelasting, ruim ik de poep van mijn hond op en graai in mijn tuin tussen de kattenpoep, waarvan de eigenaar geen kattenbelasting betaald. En wat zijn er weer veel voorzieningen voor mijn hond aangelegd. 1 plek binnen 5km waar hij los mag.

 • Regina Overwater

  Ik heb 2 hele kleine hondjes, van nog geen 3 kilo en betaal daarvoor het volle pond. Ik ruim daarbij altijd hun kleine poepjes op, terwijl ik onderweg grote hopen zie liggen van andere honden. Men zou de belasting kunnen gaan bepalen per kilogewicht van de hond.Dat zou redelijk zijn.

 • Mark Peters

  De hondenbelasting moet blijven om te voorkomen dat mensen meer honden verzamelen dan ze aankunnen en ruimte voor hebben. Verder zie ik dat in de uitlaatlosloop gebieden, voorzien van poepbakken, menigeen nog steeds denkt “niemand ziet het en dus hoef ik niet op te ruimen”. Grootste voorbeelden van hondenvervuiling zie Saendelft Omringdijkjes en Westerwindpad.

 • Niek

  Schandelijk, honden zijn ergernis no 1 bij alle onderzoeken. Ik zal nooit de partij stemmen die dat voorstaat.

 • Renate

  Op zich mag van mij de hondenbelasting blijven maar vind dat er ook kattenbelasting moet komen en meer en betere voorzieningen voor een hond.

  Asociaal gedrag als het niet opruimen van de hondenpoep en/of loslaten lopen waar dat niet mag verander je niet door het wel of niet afschaffen van de hondenbelasting.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *