Lagerhuisdebat Zaandam-West: wat wil de buurt?

Een nieuwe school op de Behouden Haven, een nieuwe Westzijde (deels 30 km), nieuwbouw in de Verkadebuurt en aan de Zaan… er gebeurt genoeg in Zaandam-West.

Maar daarnaast zijn klachten over woningsplitsing en ondermijning en vragen over verduurzaming van woningen en leegstand van winkels.

In het Lagerhuisdebat van woensdag 18 december komen deze zaken aan de orde. Ook ook andere problemen kunnen door buurtbewoners worden aangekaart.

Het initiatief voor het Lagerhuisdebat komt van de gemeenteraad van Zaanstad, raadsleden willen door het debat graag in gesprek met inwoners en met mensen die ze anders niet zien of horen.

Ondermijning (hoeveel kappers, belwinkels en meubelzaken kan een wijk hebben?), woningsplitsingen en kamerverhuur (parkeerdruk, overlast en afvaloverlast), energietransitie/verduurzaming woningen en verkeer (mee door nieuwbouw, en hoe hard mogen ze rijden?) staan zeker op de agenda.

Het debat is vrij en voor iedereen toegankelijk, maar voor de zekerheid kan je ook een aanmeldingsmail sturen naar raadsgriffie@zaanstad.nl

Het debat is in ‘De Muziekhaven’ aan Papenpad 13 in Zaandam, de voormalige Oud-Katholieke schuilkerk (sowieso een bezoekje waard). De inloop is om 19.30 uur  en aanvang van het debat is om 20.00 uur

Gespreksleider van het debat is Orkaan-redacteur Piet Bakker.

(O ja, wat is Zaandam West? Dat zijn Waddenbuurt, Schildersbuurt, Harenmakersbuurt, Molenbuurt en Oud West. Dus vanaf de Mallegatsloot door tot de Vinkenstraat, ingesloten tussen de Provincialeweg en de Zaan.)

(De foto is van één van de vorige Lagerhuisdebatten.)

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *