Orkaan-lezer Jan Leguijt zag dit bord staan op de Leliestraat bij station Koog aan de Zaan. De Leliestraat zou vanaf 3 oktober tot eind december worden afgesloten?

Dat deze belangrijke oost/west verbinding 12 weken dicht gaat, zou toch minstens ergens worden uitgelegd of aangekondigd. Maar er is dit jaar geen enkele bewonersbrief in Oud Koog a/d Zaan verstuurd.

Ook op de website met projecten die in Zaanstad onder handen worden genomen, is deze ingreep niet terug te vinden.

We hebben Zaanstad gevraagd om een reactie. Zodra die binnen is, vullen we dit bericht aan.


UPDATE: Het is waar. Drie maanden dicht. Zaanstad weet wel dat het eraan komt maar zegt verder geen partij te zijn in de opbreking omdat het een klus is van het PWN. het betreft de vervanging transportleiding Koog aan de Zaan. Op hun website is te lezen: “Ten noorden van de Leliestraat wordt de bestaande leiding in de berm tussen de Provincialeweg N203 en de Parallelweg vervangen door deze op te graven en te vervangen door een nieuwe leiding. Ook in de Leliestraat en bij de Parallelweg ter hoogte van de Breedweer worden de leidingen opgegraven en vervangen.”

Het is een grote operatie:

“De oostelijke rijstrook van de Provincialeweg N203 zal vanaf de oprit naar de A8 tot aan de Breedweer worden afgesloten. Het verkeer wordt daar in twee richtingen over de westelijke rijstrook geleid. Een deel van de Leliestraat en ook het kruispunt van de Leliestraat met de Provincialeweg N203 wordt afgesloten. De Parallelweg zal ook in fases worden afgesloten. De voetgangerstunnel in de Leliestraat naar station Koog aan de Zaan wordt tijdelijk afgesloten. De wegoversteek naar het station blijft beschikbaar.”

Door Piet Bakker, foto Jan Leguijt. Bert Versteeg stuurde ons de website van PWN waarop de werkzaamheden stonden aangegeven.