Liberaal Zaanstad wordt Lokaal Zaans

VVD-afsplitsing Liberaal Zaanstad gaat in het nieuwe politieke jaar verder onder de naam Lokaal Zaans.

Lokaal betekent aandacht voor kleine kernen: “De grotere kernen lijken vanwege hun grootte alle aandacht aan te trekken zodat er weinig aandacht, tijd en geld overblijft voor de kleinere. Dat is niet eerlijk.”

In de zomer van 2019 begonnen VVD-raadsleden Simone van Otterloo en Marianne de Boer-Doeves voor zichzelf na ruzie over de (te linkse) koers van de VVD en de opstelling van VVD-wethouder Gerard Ram. De Boer trad af als fractievoorzitter en werd later samen met Van Otterloo uit de partij gezet. De VVD werd gereduceerd tot vier zetels waarop de coalitie haar meerderheid verloor, VVD-wethouders Ram en Krieger traden af. Eind oktober was er een nieuwe coalitie met (opnieuw) VVD en GroenLinks (nieuw).

Aanvankelijk wilden De Boer en Van Otterloo door als ‘VVD Zaanstreek’ maar kozen later voor Liberaal Zaanstad. En nu dus voor Lokaal Zaans (De afkorting blijft hetzelfde, het logo wordt groen en oranje met een molen).

Met de nieuwe naam wordt volgens de partij “de koers in aanloop van de gemeentelijke verkiezingen aangegeven.” De partij wil

“de belangen van inwoners en ondernemers van alle kernen en dorpen, ook de kleinere, in Zaanstad voorop zetten. De grotere kernen lijken vanwege hun grootte alle aandacht aan te trekken zodat er weinig aandacht, tijd en geld overblijft voor de kleinere. Dat is niet eerlijk. Alle inwoners, in alle delen van Zaanstad verdienen een schone, ongeschonden en veilige leefomgeving. Geen poespas, niet alleen gepraat maar realistische, praktische en tijdige oplossingen die Zaankanters zien en voelen.”

LZ wil de “verloedering en vervuiling van de openbare ruimte” in de gemeente aanpakken:

“Afvaldumping, niet werkende straatverlichting, handhaving van de maximumsnelheid, kapotte speeltoestellen, gaten in het trottoir etc. etc. Lokaal Zaans wil dat hierop wordt ingegrepen voordat de vervuiling de norm wordt. De partij wil een schoon en veilig Zaanstad.”


Ook pleit de partij voor een goede ontsluiting van verkeer:

“zoals de Dorpsstraat in Assendelft, de J.J. Allanstraat in Westzaan, sluiproutes in Nauerna en Krommenie. Je kunt niet alleen woningen bouwen zonder aan de infrastructuur te denken. Geen files in dorpen met alle gevaarlijke situaties van dien!”

Boven de partij in vrijetijdskleding, onder de formele versie van LZ. Meer over de partij op www.lokaalzaans.nl

Marianne de Boer-Doeves, Simone van Otterloo (raadsleden), Peter Bastiaan, Tyler ter Meulen (steunraadslid) en Evelyn Louz
Deel dit artikel:

Reageren? Ja, graag! Houd je aan onze regels

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *