Lift Station Zaandijk Zaanse Schans sneuvelt na een week

Begin deze maand hadden we vrolijk nieuws: de lift op station Zaandijk Zaanse Schans was gerepareerd. 

‘Een nieuwtje van niks’ horen we je denken*, maar het geval was meer dan een jaar stuk en dat is weinig inclusief in een Regenbooggemeente waar iedereen mee zou moeten kunnen doen. Aaf Aafjes reageerde onder het nieuwtje van de lift die weer werkte:

 “Ik heb 13 maanden uitgekeken naar dit moment. Gelukkig heeft NS woord gehouden. Heb vaak gekeken of lift het al deed, gemopperd ook. Uitrijden met scootmobiel op station Zaandijk Zaanse-Schans, Moest steeds met lift voorzijde terwijl ik aan achterzijde moest zijn.3x stoplichten + spoor over. Alles kan dus omrijden ook maar 10 meter rijden en lift achterkant is voor mij een zegen.”

Goed, hij deed het weer. Deed. Want, misschien gaf de kop het al weg: het feestje duurde een kleine week voordat het welbekende ‘buiten dienst’ lichtje weer aansprong (dat lichtje is waarschijnlijk het enige degelijke onderdeel van de lift). 

Aaf Aafjes stond gisteren voor de kapotte lift. Hij mailde: 

‘Wat zou ik graag de veroorzakers willen ontmoeten en hem/haar/zij laten worstelen met mijn lichamelijk handicap veroorzaakt door inmiddels ruim 20 jaar MS. Zielig zijn de gasten met de zieke geesten die dit voor de leuk doen.’

Gelukkig liet Aaf zijn dag er niet door verpesten: 

‘Ik heb ondanks alles een leuke middag gehad met een ritje naar Amsterdam en de trein terug.’

Lees hier ons dossier over het station.

*Ter geruststelling: We kunnen je helemaal niet horen denken.

Tekst Merel Kan, citaten en foto’s zijn van Aaf Aafjes, extra informatie uit vorige artikelen op De Orkaan

Deel dit artikel:

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *