De Kaaijkster brandt, dat betekent ook de start van de terugblikken en het maken van lijstjes voor de redactie. 

Orkaankracht Silva Honig dook in de wereld van het culinaire keuken-kerstgemak. Vandaag geven we je inspiratie voor het Zaanse kerstdiner to go.

Ook al lijkt Corona misschien ver weg, we dragen nog steeds herinneringen mee van de tijd waarin we binnen zaten. Tijdens de pandemie werden kerstdiners massaal afgehaald, en dat bleek een groot succes! Want wat is er nu fijner dan genieten van een heerlijk diner aan je eigen keukentafel?

Daarom 7 tips waar jij je kerstmenu kunt afhalen:

  1. Casa Piri Piri in Zaandam heeft dit jaar cataplana voor de kerst. Je kunt het bestellen met een cataplanapan of zonder, als je zelf al een pan hebt! 
  2. De Zaanse biedt een kerstmenu ’to go’ aan bereid door Raffaele Uva (de zoon van de bekende Mario). Het vijfgangenmenu klinkt veelbelovend en hoeft thuis alleen nog maar in de oven!
  3. Of je nu zin hebt in vlees, vis of liever vegetarisch eet, bij Eetcafé De Toog hebben ze een afhaalmenu voor ieders smaak. 
  4. De Grillhelden uit Krommenie staan deze kerst voor je klaar met gourmet- en grilplaatschotels. 
  5. De keuken In heeft heel veel lekkernijen op de plank liggen, maar ze hebben ook drie verschillende stoverijen die allemaal te bestellen zijn tijdens de feestdagen. 
  6. Bij zowel met kerst als oud & nieuw presenteert Chinees Het Oosten, kerstpakketten en sushiboxen naast hun gebruikelijke assortiment aan gerechten. 
  7. Ben je nog op zoek naar een dessert? Bij IJscypje in Wormerveer kun je drie heerlijke soorten ijstaarten afhalen en het ziet er ook nog eens feestelijk uit! 

Als je zelf tips hebt, deel ze hieronder of mail ze naar: info@deorkaan.nl

Door: Merel Kan, Silva Honig, redactie Orkaan foto boven is van Carina Ferreira Vaz van Casa Piri Piri, onder een ijstaart van IJscypje.