Lijsttrekkers in Wormerland: geen SP, maar met D66 en POV

In Wormerland wordt Rob Berkhout lijsttrekker bij de VVD. Het CDA heeft wethouder Jeroen Schalkwijk als nr 1 op de kandidatenlijst.

Oppositiepartij VLW (4 zetels) gaat de verkiezingen in met Ronald Hendriks als kopman. D66 doet in 2018 weer mee, de partij zat niet in de raad in de afgelopen 12 jaar. Lijsttrekker is Hans Kramer.

In Wormer doet de SP (nu 2 zetels) niet mee met de verkiezingen, de afdeling Wormerland is een van de afdelingen die op last van het hoofdbestuur niet meer mag deelnemen. In de meeste gevallen werd geoordeeld dat de afdeling te weinig actief was in de afgelopen jaren.

Ook de POV heeft aangekondigd mee te doen bij de verkiezingen. Kandidaten zijn Carmen Ton-Betjes, voorzitter Jan Boer (of hij lijsttrekker wordt, weten we dus niet zeker) en secretaris Maarten Haalboom (allen uit Oost-Knollendam).

Over Carmen wordt op de website van de POV gemeld dat ze “sinds 2016 fractielid van de Partij voor Ouderen en Veiligheid in de gemeente Wormerland is.” Dat is dan weer nieuw voor ons…

Kees-Jan Kindt (PvdA, 2 zetels) zegt spoedig te laten weten hoe zijn partij (en met wie als lijsttrekker) de verkiezingen ingaat. Bij GroenLinks (3 zetels) wordt op 14 november de lijsttrekker bekend.

De groslijst van de VVD, de partij heeft nu 4 zetels in de raad.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *