Lokaal Zaans stelt vragen over plastic bemesting

De fractie van Lokaal Zaans was al enigszins verontrust doordat bewoners aan de bel trokken nadat verschillende parken bemest en gemaaid werden de afgelopen dagen, maar het artikel op jouwer – ja, jouwer! – Orkaan was de druppel:

‘Wij zijn onaangenaam verrast om te moeten constateren dat deze ‘bemesting’ plaats vindt met fijn gemalen plastic afval.’

Onder meer wordt de vraag gesteld wat het college ervan vindt, hoe het mogelijk is en of inwoners van Zaanstad hierdoor gemotiveerd blijven om hun afval te scheiden. Daarbij rijst bij de partij de vraag:

‘Is het college het met Lokaal Zaans eens dat fijngemalen afval in bemesting absoluut niet kan? Het is schadelijk voor het milieu, schadelijk voor de dieren, niet goed voor de kinderen (kleine kinderen kunnen het mogelijk in de mond krijgen) en het is daarnaast natuurlijk geen gezicht.’

Op donderdag 22 oktober wordt het agenda initiatief van de partij in de raad besproken, waarin de achterstand van het beheer van de openbare ruimte aan de orde komt, maar nu hebben ze ook vragen toegevoegd over de verwerking van zwerfafval in de bemesting.

De ‘plastic bemesting’ is onder meer aangetroffen in Krommenie (Zuiderham), Jagersplas en Assendelft (Saendelft). Eerdere meldingen kwamen ook uit Krommenie, Wormerveer (Noordsterpark) en het Twiske.

Wordt vervolgd…

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *