Wat je al niet beleeft als je een hond hebt. Jullie zullen wel denken dat ik niets anders te doen heb dan met Elvis te wandelen. 😅

Maar goed: Het is weer zo ver. De gemeente heeft weer in een onduidelijk ‘pad’ het gras in Krommenie bemest. Het ligt weer vol gehakselde plastic troep.

Door Berber Govaars

Echt NIET te geloven dat de gemeente twee keer per jaar haar groenvoorziening zo vervuilt met plastic. En wij maar plastic scheiden en eindeloos moeten lopen om ons restafval kwijt te kunnen. Maar dat moet van de gemeente om ons ‘bewust te maken van het probleem’. Maar is de gemeente zelf wel bewust van hoe hoe ze eigenhandig plastic in hun groenstroken dumpt?

UPDATE Zaanstad: plastic ‘bemesting’ onvoldoende gecontroleerd

Op de foto een close up: een plastic Boeddha beeldje, diverse plastic netjes, een gehakseld plastic flesje, en dan nog de nodige drinkpakjes, doppen en stukken van plastic zakjes.

(Onder deze foto gaat het verhaal helaas nog verder…)

Op de onderste foto het rare pad dat voor deze dumping is gereden. Selectief bemesten? Of gewoon afval mengen met wat groenafval, door de gehaktmolen halen en verkopen als mest aan de sukkeligste gemeente?

Vorige keer kwam de gemeente het na publicatie op De Orkaan snel opruimen. Maar er zit zulk klein gehakt plastic tussen dat je nooit alles weg krijgt. Dat komt uiteindelijk in zee en vogelbuikjes terecht. Zo schijnt het. Met dank aan de gemeente Zaanstad!


Het is inderdaad niet de eerst keer en ook niet de enige plek waar dit gebeurt. Gister (zaterdag 3 oktober) kregen we ook al meldingen uit Assendelft van soortgelijke vervuiling. Eerder was het ook aangetroffen in het Noordsterpark in Wormerveer en bij het strand op het Twiske.