Luxe lofts en appartementen in Honig-fabriek

Eerder deze week werd bekend dat de Honig-fabriek in Koog aan de Zaan een gemeentelijk monument wordt.

Een monument waarin gewoond kan worden. In maart moet de verkoop van ‘exclusieve lofts en moderne nieuwbouwappartementen’ beginnen.

In het complex dat De Bij gaat heten, komen

“21 exclusieve lofts met een authentiek industrieel karakter, direct aan het water. De rest van de fabriek maakt plaats voor stijlvolle moderne nieuwbouwappartementen, die modern en strak afgewerkt worden. Stoer en eigentijds wonen, middenin de bedrijvigheid van de stad.”

De lofts hebben ruimte aan een kade of een balkon aan de Zaan, een eigen parkeerplaats en zijn tussen de 71 en 164 m2 groot, de ‘richtprijs’ voor de twee- tot vijfkamerlofts is vanaf € 375.000,- tot € 850.000,- v.o.n.

De 74 appartementen, deels aan het water en deels aan de straatkant, hebben twee of drie kamers. De appartementen hebben geen eigen parkeerplaats, maar dat hoeft ook niet volgens de ontwikkelaar:

“je komt er makkelijk met het ov en er is voldoende plek om fietsen te stallen én er kan gebruik worden gemaakt van deelauto’s speciaal voor dit project zodat je altijd mobiel bent.”

Deel dit artikel:

27 reacties op Luxe lofts en appartementen in Honig-fabriek

 1. Jan Schoen schreef:

  Dat wordt dan een juppen-nest.

 2. G. Kraaier schreef:

  Beste prijzen.

 3. Bas van Veen schreef:

  Belachelijke prijzen, maar ik had niets anders verwacht in Zaanstad,

 4. Erik Schouten schreef:

  Hiermee trek je weer allemaal mensen van buiten de gemeente het wordt nu wel eens tijd om de woningnood op te lossen voor mensen binnen de gemeente!

 5. J gruijs schreef:

  En de buurt wordt zeker met de parkeer overlast op gescheept!

 6. Tonvanheeswijk schreef:

  Ik zie de monumentale waarde niet van deze gebouwen, gewoon lelijke panden toch?

 7. David Mitchel schreef:

  Wat een zure reacties steeds op deze site als er een project is met woningen in een iets luxer segment. Moet de hele Zaanstreek dan volgebouwd worden met sociale woningbouw?

  • E. Renkema schreef:

   Als dat mogelijk is graag. Kan er gelijk weer begonnen worden het tekort aan sociale huurwoningen terug te brengen.

  • Erik Schouten schreef:

   Blijkbaar, dat daar een schreeuwend tekort aan is blijkt wel uit het feit dat je zo’n 14 jaar ingeschreven moet staan om hiervoor in aanmerking te komen, dat is pas zuur

   • David Mitchel schreef:

    Ik zal niet ontkennen dat er, net als in de rest van de regio, te weinig (sociale) woningen gebouwd worden maar het is weinig zinvol om van elk project te verwachten dat het sociale woningbouw wordt.

    Die lofts beginnen dus bij 375k, en de appartementen bij 265k aldus de website. Er is ongetwijfeld genoeg vraag naar dat segment, tweeverdieners met elk een modaal jaarsalaris kunnen dat prima ophoesten. En wie weet stromen die weer door vanuit goedkopere woningen waardoor er capaciteit vrijkomt voor mensen die minder te besteden hebben.

  • Jaap Veldman schreef:

   Ik heb nog weinig sociale woningbouw gezien !!

 8. Rik Jan Bakker schreef:

  Fantastisch plan om het gebouw een nieuwe woonbestemming te geven. Het merk Honig was één van de iconische merken die de Zaanstreek heeft voortgebracht. Mooi dat het behouden blijft. Zo’n transformatie naar een woonbestemming is kostbaar en kan alleen gerealiseerd worden met een relatief hoge verkoop opbrengst.

 9. Siem van Westen schreef:

  Door de stikstofnorm en de kosten van sloopafval is het (relatief) goedkoper om de bestaande schil te laten staan en derest aan te passen.
  Monumentale waarde: dit is een voorbeeld van ( toen het nieuwe bouwen) zakelijk, straken saai te bouwen in tegenstelling tot bijv. De Verkadefabriek en het Hembrugterrein met hun siermetselwerk , ornamentjes en sierlijke vormen.

 10. Bas van Veen schreef:

  Starterswoningen vanaf 265.00..?? De idioterie ten top😂

 11. André van Beveren schreef:

  En waar blijft de betaalbare woningbouw voor pensionado’s die een (vaak grote) woning achterlaten voor gezinnen? Een flinke ééngezinswoning met 4 of 5 kamers kan je toch niet een woning noemen die geschikt is voor ouderen! Juist aan die woningvoorraad voor ouderen zou meer aandacht moeten komen. Gemeenteraad: wordt wakker!

Hier vind je onze regels

Reageren? Ja, graag!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *