Mama’s Wormerveer na negeren bevel voor onbepaalde tijd gesloten

Een week geleden, op dinsdag 22 augustus, schreven we dat Mama’s Wormerveer voor twee weken gedwongen dicht moest. Het restaurant Mama’s op de Stationstraat / Wandelweg is nu voor onbepaalde tijd gesloten.

Aanleiding hiervoor is het negeren van het bevel van sluiting van de horecazaak. Tot twee keer toe, is ondanks het wettelijke verbod, de zaak opnieuw geopend.

Op 18 augustus werd het horecapand gesloten door Zaanstad. Daarbij zijn de sloten vervangen en werd het pand aan de voor- en achterzijde verzegeld. Op 22 augustus ontving de gemeente een melding dat de horecazaak ondanks het verbod toch geopend was. De toezichthouder is naar de horecazaak gegaan en heeft daar geconstateerd dat de verzegeling van de deuren verbroken was. De sloten waren daarnaast vervangen. Daarop is het slot weer vervangen en pand wederom verzegeld.

’s Middags ontving de gemeente opnieuw een melding dat er mensen in het horecapand aanwezig zouden zijn. De toezichthouder kon voor de tweede keer op dezelfde dag terug naar Wormerveer.

De gemeente heeft aangifte gedaan bij de politie en de exploitant is aangehouden. Naar aanleiding hiervan is nu besloten het pand voor onbepaalde tijd te sluiten.

Maandagmiddag – 28 augustus – rond 14.00 uur heeft gemeente Zaanstad voor de derde keer oranje stickers op deuren en ramen geplakt. Aan de voorzijde van de horecazaak is met houten platen de deur dichtgetimmerd.

Eerder schreven we:

Bericht: Merel Kan, Bron: persbericht Gemeente Zaanstad, Foto’s: De Orkaan

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *