Mannen (m/v)! Eropaf! Rampscenario’s voor de Nationale Reddingsvloot (filmpje)

Vandaag oefende de Nationale Reddingsvloot haar vaardigheden op de Jagersplas in Zaandam. Er waren drie rampscenario’s uitgewerkt. 

De reddingsvrouwen en reddingsmannen werden uitgedaagd om zo goed mogelijk samen te werken om drenkelingen te redden en te helpen tijdens een overstroming. Wij mochten aan boord van de boot van Ria en Mario en maakten een filmpje. Daarna tikken we verder: 

Reddingsbrigade Zaanstad bestaat 101 jaar. Vorig jaar werd er niet geoefend door corona. Daarom heeft de oefening van dit jaar de naam Zaanstad in het 100+1 gekregen. Van de Nationale Reddingsvloot (NRV) deden er vandaag zo’n 30 eenheden vanuit het hele land mee.

Een groot deel van de mannen en vrouwen die vandaag aanwezig waren, waren ook betrokken bij de grootschalige hulpverlening tijdens de overstroming afgelopen zomer in Limburg en België. Dat maakt dat deze oefening toch anders voelt dan voorgaande jaren. Mario die onze boot bestuurde was er ook: ‘Dat zijn de momenten waarvoor je traint.’ Binnen de NRV is ruimte om de tragedies die de mensen tegenkwamen gezamenlijk te verwerken. 

De veiligheidsregio’s, de brandweer, de reddingsbrigade, het IFV (Instituut Fysieke Veiligheid) en het ministerie van Justitie en Veiligheid zijn samen verantwoordelijk voor de organisatie van de oefendag. 

Deel dit artikel:

Een reactie

  • Wil je een keer komen kijken bij Reddingsbrigade Zaanstad? Dat kan iedere donderdagavond in zwembad de Slag in Zaandam tussen 19.30 en 21.00. Van 19.30-20.15 is er traint en zwemmen voor de jeugd van 7 t/m ong.12 jaar. Van 20.15-21.00 is vanaf ong.13 jaar t/m 80+. Er is een seniorengroep vanaf 30 jaar die alleen baantjes zwemt. Kom een keer gratis meezwemmen!
    Informatie: kijk op de website of bel: 06 19 614 175
    Heb je interesse in zwemmend redden en een A en B diploma: kom! een keertje langs!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *