Marvin Polak nieuwe burgemeester Oostzaan

De gemeenteraad van Oostzaan draagt Marvin Polak voor als nieuwe burgemeester.

Polak (43) was tot 2014 raadslid en daarna wethouder voor de VVD in Uithoorn. In 2018 nam hij afscheid om directeur van een IT-bedrijf te worden.

De vertrouwenscommissie van de gemeenteraad van Oostzaan heeft de afgelopen maanden de raadsvoordracht voorbereid op basis van de profielschets die de gemeenteraad op 19 november 2020 heeft vastgesteld. De gemeenteraad herkent in Polak “de zichtbare, enthousiaste en daadkrachtige burgemeester waar in de profielschets om werd gevraagd” aldus het persbericht van Oostzaan.

De aanbeveling van de raad wordt met een advies van de Commissaris van de Koning naar de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties verzonden. Na een laatste screeningsonderzoek draagt de minister de kandidaat voor. De Koning benoemt de burgemeester bij Koninklijk Besluit. Op 1 juni 2021 staat de raadsvergadering gepland waarin Polak wordt geïnstalleerd. De huidige burgemeester Wimar Jaeger is waarnemend burgemeester tot 1 juni 2021.


We ontleenden dit nieuwtje aan een persbericht van de Gemeente Oostzaan dat we een half uurtje later dan andere media toegestuurd kregen (kennelijk zijn wij niet braaf genoeg). Bij dat persbericht stond ook dat we verplicht waren de naam van de fotograaf te vermelden. Alleen stond die naam niet in het persbericht. Niet getreurd, wij zijn juist erg braaf, en voor vragen konden we raadsgriffier Menso Bosma bellen (075 – 651 21 00). Helaas nam die niet op: “Momenteel zijn wij gesloten”. Ook grappig is de laatste zin uit het persbericht: “Kennisneming door anderen is niet toegestaan” (wij mogen het dus niet verder vertellen). Wat Oostzaan nodig heeft is niet alleen een nieuwe burgemeester maar ook een professionele communicatie-afdeling.

Deel dit artikel:

5 reacties

 • Eelco Taams

  Ik sluit niet uit dat de communicatieafdeling van OVER-gemeenten onderbezet is. De griffier is wekenlang dag en nacht bezig geweest met dit proces en zat waarschijnlijk tijdens jullie telefoontje in de auto op weg naar huis in IJsselstein. Die maakt meer uren dan waar hij voor betaald wordt.
  Als lid van de vertrouwenscommissie kan ik melden dat er onder hoge tijdsdruk heel goed werk is geleverd, hetgeen tot een unanieme voordracht heeft geleid van Marvin Polak. Het lijkt mij een prettige en stevige burgemeester.

  • Jack Woestenberg-van Dalen

   Sorry Eelco, communicatie in Oostzaan is al jaren dramatisch en bereikt ondertussen een hoogtepunt. Niemand heeft een griffier uit IJsselstein gedwongen daar te gaan wonen. Hou dus eens op met verdedigen en zie onder ogen dat het allemaal niet al te soepel loopt, niet in en tussen Overgemeente en zeker niet in Oostzaan qua ambtenaren, werkdruk en vooral hierarchie. Ik hoop oprecht dat je gelijk hebt en dat deze burgemeester stevig is, want er moet zo langzamerhand eens een stevige bezem door op alle fronten.Om te beginnen bij communicatie!

  • Claudius Sijmons

   Hoi Eelco,

   Geef deze burgemeester een mandaat wat het beste is voor de bewoners van OOSTZAAN. Kijk naar de gemeente Weesp, politiek wilde bij Naarden bewoners bij Amsterdam. Kijk welke voordelen voor de bewoners is bij een fusie met Amsterdam. En niet naar politiek voordeel.

 • Harold vd Kamp

  Beste Jack,

  Ben het geheel met je eens, ik zou graag als Oostzaners, VVD-er en gepensioneerde (60 jaar) het stokje van deze griffier over willen nemen
  Gr. Harold van de Kamp

 • p.hoogkamer

  Weer een Man als burgermeester!
  jammer hoor.

Reageren? Ja, graag! Houd je aan onze regels

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *