Media teisteren Eiland-ganzen

We geven het eerlijk toe, we begonnen er zelf mee. “Ganzenpaar terroriseert Zaaneiland” schreven we op zondag 15 maart. Het was een grapje… Purmerend had de Oehoe, de wolf maakt het oosten van ons land onveilig en wij hebben ganzen.

Het was maar een grapje… we zijn niet aangevallen, niet bedreigd, niet gepikt en niet achterna gezeten.

Een dag later nam het Dagblad Zaanstreek het bericht over, en vandaag dus in De Telegraaf. Daar weten ze wel hoe ze van een mug een olifant moeten maken en dus ook hoe ze een onschuldig ganzen-stelletje in de Bonnie & Clyde van de vliegende fauna veranderen: “Bewoners van de wijk Zaaneiland in Zaandam worden al een maand geterroriseerd door een lokaal ganzenkoppel.”

Op gezag van Dagblad Zaanstreek wordt geschreven dat de beestjes “voorbijgangers intimideren door hen te bestormen”, honden bijten, en dat bewoners “geregeld geweld moeten gebruiken tegen het ganzenpaar.”

Ook Hart van Nederland had een item over de “ganzenterreur”. Het item werd gelardeerd met archiefbeelden van geheel andere ganzen die overigens ook allerminst agressief leken.

Screen Shot 2015-03-21 at 08.08.08

Op z’n Hollands wordt in Zaanstad Jan en Alleman ingeschakeld: Vogelbescherming, Gemeente Zaanstad, Stichting Vogelopvang, Zaanse Stichting Dierenzorg en de Wijkmanager… die schreef deze brief (huis-aan-huis bezorgd).

ganzenbrief

Maar de ganzen doen niemand kwaad, ze gakken van zich af als er loslopende honden op ze afkomen (gelijk hebben ze) of treiterende kinderen (idem).

Wij van De Orkaan vinden: “Blijf met je rotpoten van onze terror-ganzen af!”

Deel dit artikel:

4 reacties

 • Erik

  ANNA
  Altijd navragen, nooit aannemen 🙂

 • Wietske Kingma Westzaan

  Geregeld kom ik op het Eiland. Zie ook de ganzen.

  Ze stoppen even als ze mij zien. Ik maak dan een praatje. Als ze merken dat ik geen voedsel ga uitdelen, lopen ze zonder gedag te zeggen, samen gezellig verder.

  Wietske Kingma.

 • Elsbeth

  Ga eens langs bij Havenstraat daar zitten de 2 ganzen die eerst op het eiland waren en nu bij de Havenstraat blijven. Deze zijn zeer agressief en dat is geen grap. Dan hebben jullie echt wat te melden! Ik erger me dood aan die 2 ganzen en kon me inderdaad herinneren dat het in het nieuws was geweest, gemeente doet niks en nu wil ik het desbetreffende artikel erbij zoeken blijkt het een grapje te zijn! Jullie hebben zeker niks beters te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *