Om te beginnen een oproep. Mochten er lezers zijn die fijn, eerlijk, kritisch, onafhankelijk, goed maar gratis*, kunnen schrijven over concerten, toneelstukken, dansjes, nah ja..dus… over alles wat cultureel ondernomen wordt in de Zaanstreek dan ontvangen wij graag je mail.

Als Orkaan hadden wij ons afgelopen weekend het liefst in tienen gedeeld.

The Wiz van Bel Canto betoverde Oostzaan, Popkoor Vocal Invention veroverde Wormer, het COV Voorjaarsconcert in de Bullekerk nestelde zich in het hart van de gelukkige toehoorders, de Hollandse middag in Assendelft was thuiskomen, en er was veel en veel meer moois te beleven.

Wij kozen ervoor om naar Mens durf te lezen! in het Zaantheater te gaan. De literaire salon van de Zaanstreek – dit keer over Cor Bruijn – bleek weer het pop-up-prentenboek waar je geen genoeg van krijgt.

Wij maakten een filmpje. Dit keer niet van een minuut, omdat we het Ramses Shaffy-lied ‘Als het stormt’ niet af durfden te breken:

Voor wie er meer van wil zien (en dat wil je!), er liepen studenten rond van de Media Academie met hele mooie camera’s. Zodra hun registratie online komt, dan zullen we je een seintje geven.

* Gratis, maar nimmer voor niks. Wij streven ernaar om er in 2018 een aantal fijne bitterballen en biertjes uit te kunnen slepen, en die delen we dan graag met jou!