De meeste mensen deugen en dankzij De Orkaan mag ik nu en dan vastleggen wat ze doen. Waarschijnlijk is het te laat voor lijstjes, maar ik plaats graag een top 3 van momenten van de afgelopen paar weken.

Het gebouw op het Hembrugterrein is niet erg hoog, maar de grond lijkt ver weg. Mijn been wordt geacht een soepele slinger te maken de ladder op, naar beneden. Maar de knieën knikken, naar boven ging beter. Onder me staat directeur Sascha van de vuurwerkvernietigingscentrale. Hij houdt de ladder vast en belooft me te vangen als ik val. 

‘Respect’ zegt de poedelnaakte Maikel op nieuwjaarsdag in het Twiske terwijl hij mijn elleboog raakt met die van hem. Ik geef hem respect terug, maar schaam me omdat ik als enige gekleed in het water sta. De zon schijnt op de blotebillennieuwjaarsduikende lijven en 2021 begint mooi. 

De fakkeloptocht tegen discriminatie in Krommenie kan niet doorgaan, maar er moet íets. De dag ervoor is Ammes van de Zaanse Theaterschool pas gebeld, maar ze staat er en haar leerlingen zingen uit volle borst: ‘Iedereen is van de wereld en de wereld is van iedereen!’ Wát zijn ze leuk en goed en vrij.