Met minimaal zes politieauto’s, waaronder snelle surveillance-voertuigen is in de vroege woensdagochtend (8 november) een gestolen auto in Amsterdam klemgereden na een wilde achtervolging door de Zaanstreek en Amsterdam.

De wagen reed met hoge snelheid door Zaandijk en Wormerveer richting Uitgeest waarbij snelheden van 130 km werden geklokt.

Eén van de achtervolgende agenten schrijft op Facebook: “N246, ZICHT!! We geven een stopteken. De bestuurder doet of hij gaat stoppen, maar gaat er plots op hoge snelheid vandoor. Met loeiende sirenes wordt de achtervolging ingezet. De bestuurder rijdt met ruim 130 kilometer per uur door Wormerveer en de N203 op richting Uitgeest. Hier probeert een vrachtwagenchauffeur hem te stoppen, maar de bestuurder gaat spookrijden. Hij keert en gaat richting de A8, A10 om verder te rijden naar Amsterdam-West.”

Als meerdere auto’s de achtervolging inzetten, waaronder snelle surveillance-voertuigen, “rijdt het voertuig zich in zo’n benarde positie dat hij uit wanhoop meerdere politievoertuigen ramt. De verdachte kan uiteindelijk worden aangehouden.”

De verdachte moet zich verantwoorden bij de rechter en draait op voor de gemaakte kosten. Wij zijn het meest gelukkig dat deze dollemansrit voor de verdachte, maar vooral voor collega’s en omstanders zonder letsel of erger afgelopen is.

Door Piet Bakker. Bronnen: Facebook Basisteam Politie Zaanstreek, Politie Noord-Holland. Beeld uit filmpje op Facebook: aangehouden witte auto tussen de surveillanceauto’s.