Gistermiddag troffen we Annie en Frans uit Amsterdam-Noord volkomen tevreden residerend aan de lange wand van de Kogelfabriek op het Hembrugterrein aan. 

Wij wilden eerst ‘recreërend’ typen in plaats van ‘residerend’, maar dat laatste leek toch meer te passen. Het stel dat momenteel nog een goed huwelijk heeft (maar daar komen we later op terug), is thuis op het plekkie aan het Noordzeekanaal. 

In Noord brandt de zon in hun tuin waar de wind niet kan komen. Zodra het kan, wijken ze uit naar hun vaste stek. Koelbox, fruit, klapstoelen, een rokertje en zonnebrand mee en genieten maar. Van de zon, de wind, het water en alles wat voorbijdrijft. 

Het huwelijk is goed (“en ook slecht, hoor!”), maar of dat zo blijft? Annie, zij werkte bij een wasserette, is niet lang geleden met pensioen gegaan. Frans is vrachtwagenchauffeur. Het stel is dus gewend dat hij veel van huis is. Maar… nu komt ie… Frans gaat binnenkort óók met pensioen! Heftig! Ze vragen zich beiden hardop af of de relatie dát zal doorstaan. 

Gelukkig zitten ze in september weer een volle maand samen in Spanje.

Wij hebben sterk het vermoeden dat het goed zal komen.