Met De Orkaan de rimboe in, deel 12: Thorbeckeweg

Deze week deel 12 van “met De Orkaan het Zaanse oerwoud in”.

Vorige expedities trokken naar de Balkenhaven, het Plofbos, het eiland Bloemendaal, de Fortuinweg, de Noorder IJpolder, Westzaan, Nauernasche Vaart, het Oostzanerveld, de Kalverpolder, de Veldweg in Westzaan en het Zaanlands Lyceum.

Deze week slootje een bedreigd stukje rimboe langs de Thorbeckeweg. In 2017 gaat dit stuk weg op de schop waarmee ook het mini-oerwoud aangetast zal worden. Opschieten dus.

Op ontdekkingsreis in je eigen achtertuin. Gewapend met kompas, klamboe en klewang gaat De Orkaan op zoek naar de wildste stukken Zaanstreek.

Ver is het niet, maar wel ontoegankelijk en onbegaanbaar, en soms zelfs verboden. Geen uitje voor mietjes, watjes en Landallers. Wie het Jagersveld en het Twiske al doorkruist heeft, is niet voor één gat te vangen: slagbomen trotserend, tijgerend onder prikkeldraad en per kano als het moet.

Expeditie 12: Thorbeckeweg
De zomerfoto van Google Streetview (zijaanzicht, juli 2015) laat een dichtbegroeid stuk zien. De strook wildgroei loopt onder de fietsbrug door van het benzinestation tot aan het water.

vooraanzicht thorbeckeweg

Van boven ziet het er zo uit. Als de herinrichting van de Thorbeckeweg beging zal het stuk ongetwijfeld verdwijnen.

kaart thorbeckeweg

Hoe kom je er? Op het eerste gezicht zou je zeggen via de brug, maar dat is lastig (tenzij je veel klimwerk levert of je aan een touw laat zakken). Met de auto naar het tankstation of met een bootje is handiger (helaas is De Hippert dit jaar gestopt met bootjesverhuur).

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *